3 299 0

Ужас в Македония, Русия и Турция – сдобрени, Борисов - притеснен

Най-четените материали във Факти.бг

Ужас в Македония, Русия и Турция – сдобрени, Борисов - притеснен
Снимка: БТА

Изтичащата седмица премина под знака на ужасяващото наводнение в Македония, смъртта на обичания Никола Анастасов и притеснения от бежанска вълна премиер Бойко Борисов.

Ето и някои от най-четените материали във Факти.бг. Въпреки жегите и отпуските, всеки от нашите десетки хиляди читатели намира нещо интересно за себе си:

Толкова ли е силна армията на Турция?

Проваленият военен преврат в Турция доведе до увеличаване на медийния интерес към турската армия.В пост съветското медийно пространство е пуснал корени популярният мит, според който турската армия е втората по силата сред страните - членки на НАТО. Фактите сочат, че през 2016 г. в армията е наброявала 410 000 души и 186 000 души в активния резерв. Това е сериозна сила. Но нека не забравяме, че военният превес невинаги е гаранция за победа...

Нападател превзе кафене в Германия

Мъж се барикадира в кафене в германския град Саарбрюкен, съобщи „Билд“ в неделя, 7 август. Положението беше овладяно, а полицията изкара нападателя от кафенето. Той не е бил въоръжен и не е имал заложници. Психическото му състояние е било разклатено. Най-вероятно поведението му е било предизвикано то раздяла с жена му. По него има повърхностни наранявания и е настанен в болница.

Пълен ужас в Македония

Броят на загиналите в наводненията в Македония надхвърли 20 души, съобщи Би Би Си. Властите продължават да откриват тела на загинали в Скопие. Част от жертвите са се удавили в собствените си коли. Части от околовръстния път на града бяха наводнени, а водите пометоха автомобилите, движещи се по него.

Една полза от Brexit за Великобритания

Икономистите са били наясно за евентуалните финансови проблеми от Brexit. Според Bank of England напускането на ЕС ще увеличи безработицата, ще поддържа инфлацията, ще забави икономическия растеж и ще накара потребителите и бизнеса да отложи инвестициите си... Има и добра новина обаче...

Девет храни забранени за хладилник

Има храни, които ние традиционно държим в хладилника, включително хляб, домати, авокадо и торта, но истината е, че те там не се запазват по-дълго или по-добре. Експертите са съставили списък на храни, които могат да се държат в шкаф и също да се запазят пресни. Някои от тях дори могат да издържат по-дълго време на стайна температура, отколкото в хладилника.

Почина обичаният актьор Никола Анастасов

На 84-годишна възраст почина обичаният актьор Никола Анастасов. Големят актьор се спомина в понеделник вечер след продължително и тежко боледуване. Новината натъжи мнозина, а златното поколение български комици съвсем оредя.

Белезници за хулигана от магистрала "Тракия"

Бургаският окръжен съд постанови постоянен арест за 31-годишния Ангел Радичев, който заплаши с побой шофьор на автобус на АМ „Тракия“. Младият мъж беше под домашен арест, но прокуратурата обжалва решението на магистратите от Карнобатския районен съд.

Милиардер с кърджалийски корен сдобрил Ердоган и Путин

Милиардер с кърджалийски корен е изиграл решаваща роля за сдобряването на Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Както Факти.бг написа, Джавит Чаглар е бил част от т.нар. „тайна дипломация“, която е изиграла ключова роля за затоплянето на двустранните отношения. Чаглар е потомък на изселници от Кърджалийско. Той е роден на 1 януари 1944 година в Гюмюрджина (Комотини). Дядо му е от Кърджалийско и се преселил в Северна Гърция. Холдингът на Чаглар е базиран в Бурса, където преди 30 години създава медийната империя „Олай".

Борисов притеснен за България от бежанска вълна

„В България сме доказали, че никой не може да наруши правата на другия. Над 25 000 души са върнати от турската граница от началото на годината. Спираме ги и ги връщаме в Турция. И българските граничари и армия, които са там денонощно, са изправени пред този проблем. Всеки ден се задържат по 200, по 300, по 100 души”, заяви в петък пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Той изрази силното си притеснение от евентуална бежанска вълна.

 


Напиши коментар:


Публикувай