1 991 1

Командоси "атакуваха" превзет от терористи кораб във Варна

На курсанти от „Випуск – 2016“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ бе присвоено първо офицерско звание

Снимки: Министерство на отбраната
Снимки: Министерство на отбраната

Военнослужещи от формированието за специални операции на ВМС и авиобаза „Чайка“ атакуваха превзет от терористи кораб. Публичното учение се разигра на варненското пристанище като демонстрация в чест на 137-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

Атрактивната демонстрация се разигра пред очите на висши офицери, военнослужещи и много граждани. Официалните лица наблюдаваха учението от фрегатата "Дръзки", съобщиха от военното министерство.
 
За празника на ВМС се проведе ритуал по тържествено вдигане на военноморския флаг и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2016 на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров”.

Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова връчи диплома и първите офицерски пагони на първенеца на „Випуск – 2016“ курсант мичман Златомира Стойчева, която завършва специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, с общ успех „Отличен – 5.68“ и беше наградена с офицерски кортик. В обръщението си към випускниците заместник-министър Йосифова посочи, че днес съществуват нови заплахи и нарастващи рискове за сигурността, а значението на морската сигурност и на Военноморските сили все повече нараства. „Пред вас, бъдещите офицери, стои обща отговорност за охрана и защита на морската ни граница. Това носи големи отговорности и предизвикателства към вашия професионализъм и качества. Уверена съм, че ще ги посрещнете с достойнство и ще се справите успешно“, заяви още тя.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов също поздрави курсантите и връчи награди, дипломи и първи офицерски пагони на курсантите-първенци от специализации „Корабоводене за Военноморските сили“ – курсант мичман Тони Цонев и „Корабни машини и механизми за ВМС“ – курсант мичман Християн Костов.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев връчи пагоните на курсантите от „Випуск 2016“. Дипломите си за успешно завършване, випускниците получиха от началника на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров.

 

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 22:18  14.08.16
    Заместник министър Йосифова, курсант Стойчева........малиииииии докъде е докарана тая изстрадала БГ армия.

Напиши коментар:


Публикувай