905 1

Каракачанов: ЕС ни дължи конкретна помощ за охрана на границите

Стефанаки Йоанис

ЕС дължи на България конкретна помощ при охраната на границата с Турция, а не само "приятелско потупване", каза пред „Тази сутрин“ по бТВ заместник - председателят на парламента и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обясни и защо президентът трябва да свика КСНС.

„От изявление на премиера миналата седмица стана ясно, че сме предали турския бизнесмен Абдуллах Бююк на Турция заради оказан натиск от Анкара. На въпросния КСНС искаме на разберем как се осъществява този натиск", каза Каракачанов.

„Турция трябва да спре да ни заплашва и шантажира, че ще пусне големи вълни бежанци към България и Европа. На всички трябва да е ясно, че армията и гранична полиция, които пазят граицата, ще използват и сила, ако се налага. Ако има пострадали, вината ще е на Турция, а не на България“, отбеляза Красимир Каракачанов.

Бих предложил на този КСНС: да поискаме ясна и категорична помощ от Европейския съюз в жива сила и техника при охраната на границата, защото в крайна сметка охраняваме европейската граница; директно трябва да бъде заявено на всички, които имат намерение да организират провокации по границите, че българската армия и гранична полиция ще отговорят и със сила, а ако има пострадали, вината ще е на Турция, посочи Каракачанов.

Когато Ердоган срещне твърд отпор, както от Израел и Русия, той кляка, допълни политикът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 13:50  15.08.16
    Армия, Сила....тя изчезна 90г.! Сега полиция ..много.....бият пред Парламента.....пък не можели сами да охраняват границата...!!! Да бият на границата ,както пред Парламента...и готово!

Напиши коментар:


Публикувай