871 1

Мая Манолова: Оставам омбудсман, няма да се кандидатирам за президент

Няма да участвам в предрешено съревнование, казва известният политик

Стефанаки Йоанис

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо, в което благодари на структурите на БСП и гражданските организации, които я номинираха за кандидат за президент. В него Манолова аргументира отказа си да участва в "задкулисие" и предрешено съревнование.

Тя не пропуска да отбележи, че е почувствала и „приятелски огън“ в седмиците на номинацията.

Ето и пълният текст на писмото:

Скъпи приятели,

Благодаря на всички, които изразиха доверие към мен - стотици партийни структури, граждански движения и неправителствени организации, и ме номинираха за кандидат за президент. Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент. За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации". Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас.

Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън". Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците. Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам.

Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки. Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви!?Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим! Заедно! Можете да разчитате на мен. Желая успех в предстоящия важен за България избор! 

С уважение: Мая Манолова

 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Патето Яки
    Отговор
    1 10:55  15.08.16
    Сетила се Мара кога да си я побара.

Напиши коментар:


Публикувай