1 359 0

Екстрадират Дурмуш в Турция

Стефанаки Йоанис

46-годишният Дурмуш Али Юшенмаз ще бъде екстрадиран в Турция. Дурмуш живее от години в Холандия, а турските власти го търсят, за да излежи присъда от 2 години и един месец. Той е бил осъден заради нанесена телесна повреда с незаконно притежаван пистолет през 2005 година, съобщава сайтът Хасковски новини.

Куриозното в случая е, че Дурмуш е бил задържан в края на юни на турската граница във влак, който пътувал за южната ни съседка. Така днес всъщност съдът провежда един излишен процес, подхвърлиха мимоходом магистратите. Турският гражданин възнамерявал да се прибере за постоянно в родината, а автомобилът му също бил натоварен на влакова композиция за Турция.

Дурмуш не се противи да бъде предаден на турските власти и дори настоя това да стане час по-скоро. “Е, няма да стане толкова бързо, както с онзи, как му беше името”, подхвърли съдията, визирайки Абдуллах Бююк, чието предаване на Турция като сподвижник на Гюлен взриви общественото мнение преди дни.

За разлика от екстрадицията в европейска държава, при която след подписване на съгласие има задължителни три дни за размисъл, предаването на страна извън ЕС става веднага.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай