10 501 4

Искат постоянен арест за Анита Мейзер

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Ще бъде поискано постоянното задържане под стража на уличената в убийството на културиста Николай Димов негова съпруга Анита Мейзер. Това обяви в ефира на bTV говорителят на варненската прокуратура Радослав Лазаров. Няма данни за съучастие в извършеното престъпление.

"Обвинението, което сме повдигнали е за единично участие, липсват доказателства за съучастническа дейност. В резултат на съвкупната преценка на доказателствата по делото е взето решение обвиняемата да бъде задържана до 72 часа, като в рамките на утрешния ден ще внесем искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Наказанието, предвидено за престъплението, за което тя е обвинена, е лишаване от свобода от 2 до 8 години, допълни още Лазаров.

По думите му, ако тя признае вината си и търси съкратено съдебно следствие, може да се търси наказание при смекчаващи вината обстоятелства. Всичко това зависи обаче от поведението, което тя и нейната защита ще изберат в рамките на едно съдебно следствие, каза Лазаров.

На въпроса дали Мейзер и съпругът й са били под влияние на някакви вещества, говорителят на прокуратурата заяви, че са взети проби, които предстои да бъдат изследвани. Очаква се обаче резултатите да се забавят, заради пенсионирането на химика в Университетската болница във Варна, обясни Радослав Лазаров:

"В резултат на пенсионирането на химика в университетската болница във Варна от няколко дни във Варна вече не могат да бъдат правени съдебно-химически експертизи на биологичен материал. Част от експертизите, необходими за изясняване на фактите по това дело, ще бъдат назначени в друг град, по всяка вероятност в София, което означава, че това предполага допълнителен значителен разход и ресурс във време, специален конвой. Нещо, което може много лесно да бъде спестено, ако химическата лаборатория в Университетската болница във Варна бъде възстановена с назначаването на друг химик".

Радослав Лазаров категорично опроверга слуховете, че Николай Димов е бил заклан. Той отказа да коментира дали е жертвата е била връзвана, дали става въпрос за престъпление от страст, както и дали причината за смъртта е задушаване.

Начинът, по който е извършено убийството, може да бъде коментиран едва след като разследването приключи, допълни говорителят на прокуратурата.

"Причините са обект на изследване на съдебно-медицинска експертиза и тя не е готова с оглед на ранния етап от разследването", заяви Радослав Лазаров.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • садиста
  Отговор
  1 09:00  16.08.16
  Значи жената ако ме заколи ще и дадат от 2 до 8 години, ако има добри адвокати, най много 2, че може и да мине условно, те 2 години са условно, няма как да ги лежи. България е страната на убийците, бандитите, комунистите и к*рвите. Много яка държавица, ако сте едиа от по горните креатури.
 • гост
  Отговор
  2 09:57  16.08.16
  България е страна на криминалните типове, съдебната система работи за тях, полицията работи според заплащането им. Вижте с Писториус какво стана, влезе в затвора за 8г., хем че може да се тълкува като самозащита. На Мейзер няма да й дадат със сигурност ефективна, а това дали е умишлено или не само тя си знае. На Ставински пак условна. На транспортерите на бежанци условни. За побои и жестоки хулигански прояви условни. За финансови измами основно ги оправдават, ако ли не условна. Явно правосъдието у нас се базира силно на условната присъда понеже тя е едно голямо нищо. Поставя кокошкарската кражба с убийството на едно ниво, ако това е правилно аз съм космически изследовател. А пък ако се излъжат да дадат ефективна на убиец, той след 4г е на свобода, я само за уикендите, я за добро поведение. Какъв е този затвор работещ като детска ясла само през работните дни?
 • Варна
  Отговор
  3 10:39  16.08.16
  Гост - прав си в абсолютно всичко при оценките за България
 • Адвокат
  Отговор
  4 01:53  17.08.16
  Защо не експулсираме тази там откъдето е дошла, особено ако си има тамошен паспорт!

Напиши коментар:


Публикувай