711 0

И Димо Гяуров отказа да бъде кандидат за президент на Реформаторите

Калина Петрова

И Димо Гяуров се отказа от кандидат – президентската надпревара. Той дойде на „Раковски 134", където изслушват днес останалите кандидати. „Аз дойдох да благодаря за оценката, която получих с факта, че споменават моето име, и да им кажа, че не съм кандидат", заяви Гяуров на излизане от "Раковски" 134.

Гяуров  се обяви срещу партокрацията, която в крайна сметка ще определи кандидата на блока. Според него е трябвало да има отворени избори и възможност да бъдат издигани кандидати не само от отделните партии, а от всички формации на гражданското общество.

Това е вторият от седемте номинирани, който се отказва от надпреварата след проф. Огнян Герджиков. Имената на двамата бяха добавени в списъка на претендентите от депутата Борислав Великов. Герджиков се отказа с мотива, че не може да бъде обединител на нацията, а и при тежката международна ситуация „не бил достатъчно познат навън”.

Скулпторът проф. Велислав Минеков и депутатът от Гражданската квота Гроздан Караджов излязоха от централата на СДС с бърза крачка и отказаха коментар пред медиите. От думите на Минеков само се разбра, че по време на събеседването е бил разпитван за негови статуси в социалната мрежа "Фейсбук".

В момента тече събеседването с бившия министър на икономиката в първото правителство на ГЕРБ и настоящ общински съветник от Реформаторския блок Трайчо Трайков. Преди него бе разговорът с генерала от резерва Съби Събев, който е номинация на БЗНС.

Лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов не дойде на препитването, тъй като бил болен.

До 18 август трябва да бъдат оповестени и данните от социологическо изследване и от допитване до партийния актив на формациите в блока за това кой да е кандидатът на Реформаторите. Последната дума за това ще бъде на лидерите на партиите в РБ.

Очаквайте интервю с Гяуров.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай