707 0

Найден Зеленогорски: Удовлетворени сме от изслушването на кандидатите за президент на РБ

Секретарят на ПГ на РБ Димитър Делчев потвърди позицията на Блока за изслушване на министър Бъчварова в началото на новата сесията на парламента по казуса Бююк

Стефанаки Йоанис

Удовлетворени сме от изслушването на кандидатите за президент на Реформаторския блок. Всички заявиха твърда подкрепа за евроатлантическата ориентация на страната, както и за ефективна съдебна система, борба с корупцията, засилване на реформите в образованието, икономиката, здравеопазването, отбраната.

Това каза след изслушването на кандидатите за президент от Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

За нас беше важно това, че всички кандидати разясниха своята визия за президентската институция и отговориха на въпроса каква трябва да бъде посоката на България, добави той.

Предрешеност в резултатите няма. Следващият вторник ще видим данните от социологическото проучване, ще чуем и мнението на местните структури, които всяка партия попита и ще търсим механизъм за окончателно решение, разясни Зеленогорски.

Димитър Делчев потвърди разпространената днес позиция на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок за експулсацията на Бююк, която позиция беше подкрепена от всички партии в РБ.

Блокът не може да приеме нарушаването на основни демократични принципи и погазването на върховенството на закона, категоричен бе Делчев.

Депутатът заяви, че предаването на чуждестранен гражданин на турската държава е ситуация, заради която вътрешният министър Румяна Бъчварова трябва да бъде изслушана от Народното събрание, а обществото да получи гаранции, че подобно нарушаване на върховенството на закона няма да бъде допускано.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай