1 006 0

Изтичане на газ в град Николаево

По думите на кмета Косьо Косев ситуацията е под контрол, а течът е овладян

Стефанаки Йоанис

Част от жителите на град Николаево, Старозагорско, бяха евакуирани заради изтичане на газ.

Инцидентът стана в голямо хранилище на частна фирма, което се намира в началото на града.

В 2,30 ч. се е задействала алармената система, а Гражданската защита е установила изтичане на пропан-бутан, обясни пред бТВ областният управител на Стара Загора Георги Ранов.

По думите му евакуираните хора скоро ще бъдат по домовете си, след като направените измервания показват, че вече няма опасност за населението.

Обитателите на 50-60 къщи в близост до хранилището бяха преместени в спортната зала в центъра на Николаево.

По думите на кмета Косьо Косев ситуацията е под контрол, а течът е овладян.

Овладяна е ситуацията в Николаево, където теч на газ от цистерна наложи евакуацията на част от жителите на града. За БНТ главният комисар на МВР Георги Костов съобщи, че изтичането е от многотонна цистерна с газ до жп гарата. Рано тази сутрин имаше опасност от взрив. Течът вече е спрян и няма риск за населението на града. Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов заяви пред БНТ, че се съмнява за човешка намеса, но компетентните органи ще кажат каква е причината за изтичането на газ.

На място са екипи на Гражданската защита, пожарната, както и областният управител на Стара Загора Георги Ранов.

Поради причини за сигурност беше преустановено е движението на влаковете, а автомобилният трафик се отклоняваше преди града. Към 8 ч. движението беше възстановено.

При друг подобен случай – с изтичане на газ, но от бензиностанция, във вторник беше отцепена част от Пловдив. За щастие тогава не се стигна до сериозни инциденти.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай