1 008 3

Сакскобургготски със звание “почетен гражданин” на Св. Антон, Словакия

Сакскобургготски със звание “почетен гражданин” на Св. Антон, Словакия
Калина Петрова

На церемония по повод 750 години от първите писмени исторически данни за с.Св. Антон, окръг Б. Щявница Симеон Сакскобургготски бе обявен за почетен гражданин от кмета Симона Гулакова. 

В своето слово Гулакова акцентира върху заслугите на представителите на рода Сакс-Кобург за развитието на селището и региона, по-специално на минното дело и горското стопанство, които са осигурили поминъка на поколения през годините, и които и до днес се развиват.  Кметицата припомни последното посещение на Техни Величества в Словакия преди две години, когато Царят и Царицата присъстваха на именуването на училището в чест на Цар Фердинанд, който живее в семейния си замък, близо до Св. Антон в годините на Втората световна война.

От името на Сакскобургготски почетното гражданство получи българският посланик в Словакия Н.Пр.  Маргарита Ганева.  Годишнината беше отбелязана с богата и интересна фолклорна програма, в която се включиха и възпитаниците на Основно училище и детска градина – Фердинанд Кобург”.

Словакия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ласков
  Отговор
  1 16:25  17.08.16
  Според мен на Негово Величество ефективна присъда за държавна измяна би му прилягала много по-добре.

  Коментиран от #2

 • Патето Яки
  Отговор
  2 18:13  17.08.16

  До коментар #1 от "Ласков":

  Дядо ми и баща му може за двете национални катастрофи, но дедо Мони какво е изменил. Словакия са славяни и 50% говорят с наши думи.
 • Колев
  Отговор
  3 18:26  17.08.16
  Еврейската фамилия Сакскобургготски носи проклятие за България. Това не трябва да се забравя. Фердинанд-българоубиеца почерни Българите с две национални катастрофи и абдикира като извърши гнусен грабеж. Синът му Симеон повтори това и абдикира след като извърши нечувани финансови далавери, незаконно придобити имоти за милиарди и изсече българската гора. Трябва да получи заслужена присъда и забрана тази фамилия да се доближава до България.

Напиши коментар:


Публикувай