17 Август, 2016 17:04 1 503 2

СДС скочи срещу Димо Гяуров

  • сдс-
  • скочи-
  • срещу-
  • димо гяуров

СДС в позиция, изпратена до медиите, нападна с остър "език" Димо Гяуров. В партията се възмутили от изказването тази сутрин на ген. Гяуров в сутрешния блок на Нова телевизия. Гяуров заяви, че скандал не е имало при изслушването му вчера в централата на "Раковска" 134, по време на което той се отказа от надпреварата за президент. Но уточни, че лидерът на СДС Божидар Лукарски явно е имал подготвен сценарии за напускане на залата при изслушването на Гяуров. Той изтича пред вятъра, защото знаеше, че ще бъда остър, заяви генералът. Гяуров призна, че е благодарил за номинацията, но е бил доста остър по отношение на състоянието и случващото се в блока, без да изнася информация в детайли. Не е възможно такива екземпляри да привнасят гласове, те по-скоро ги изнасят, заяви Гяуров визирайки Лукарски.

Ето и отговорът на СДС:

Във връзка с изявленията на Димо Гяуров  по Нова телевизия от тази сутрин, с обидни квалификации към председателя на СДС, заявяваме:

Националният изпълнителен съвет на СДС на 16.08.2016 г. взе решение, представителите на партията в Изпълнителния съвет на РБ да не участват в изслушването на Димо Гяуров. Затова, не само лидерът на партията Божидар Лукарски, а всички присъстващи от СДС на заседанието, напуснаха изслушването на Гяуров. Това са главният секретар Филип Кирев, народният представител Борислав Миланов, зам.-председателят на СДС Любен Петров и членът на НИС Юлиян Леков.

Мотивите на СДС за това решение са:

Димо Гяуров помогна на Георги Първанов да стане президент, като скри папката с агентурното му досие. Той осребри тази постъпка с посланическо място в Унгария, където беше изпратен от Първанов.

Димо Гяуров предпочете да застане на страната на кандидата на БСП - Георги Първанов срещу Петър Стоянов – един от безспорните лидери на десницата и успешен президент, и така се самоопредели от коя страна на политическата барикада се намира.

С действията си през годините, Димо Гяуров не допринесе с нищо за издигане на авторитета на българската десница, а напротив – постъпките му принудиха СДС през 2012 г. да го изключи от своите редици.

Като взе предвид тези факти, СДС прецени, че е недопустимо такъв човек да бъде кандидат за президент на дясна коалиция.

Изявленията му пред медиите след бутафорния му отказ да се кандидатира - че не одобрява процедурата за избор на кандидат, а иска отворени избори, бяха повече от несъстоятелни. Димо Гяуров, като човек, който е номиниран за кандидат, би трябвало да знае, че СДС предложи отворени вътрешни избори за номиниране на кандидата за президент, но това не беше прието. След като вече беше дал съгласието си да бъде номиниран, Димо Гяуров би трябвало да е наясно с процедурата, която е одобрена от всички партии в Реформаторския блок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо

    0 0 Отговор
    Абе СДС,БСП,ГЕРБ,АТАКА и т.н нема ли кой да ви искоси с некой автомат когато сте всички задници в парламента.само се борита за власт и колко се може повече да крадете,а народа едвам оцелява вече.
  • 2 Чиба

    0 0 Отговор
    Един дух ми каза, че виждал бъдещето. Аз не зная така ли е, но той каза, че Господ много се натъжил, задето българските политици са таковали Мадъра на този мученический народ, който бил толкова глупав да ги търпи, че бил достоен за съжаление и толкова умен, да си въобразява, че куче кокал ще даде, че да емигрира като Беглезът навън. И Господ се заканил да изпрати 13 ангела, всичките с камщици и да нашибали нашите политици по нежните задни части, изнежени от кожената тапицерия на частни и служебни Аудита, БМВта и Мерцедеси и да ги разпредели да работят кой огняр, кой в ПУЦ кой заварчик кой шлосер, кой строител на пътищата, за обикновенната за такива дейности заплата - 400-600-800 лъвчета. Естественно, ангелите ще ги надзиравали да не драснат да живуркат с налапаните си мирлиони и милиарди. И щели сме да се оправим изведнъж българският народ. Но кога и далии ще стане, аз не зная? Може и духът да е бил пиян?...и те прелитат над Винпрома понякога....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове