1 255 2

Окончателно: Батко е невинен

Скандалът "Батко и братко" приключи с оправдаването на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев

Окончателно: Батко е невинен

След 8 години дела и спрени десетки милиони европейски средства за България скандалът "Батко и братко" приключи с оправдаването на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. С одобрението на поръчки за над 38 млн. лв. за фирми на братята си, Георгиев е не извършил престъпление по служба, е окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), съобщи "Правен свят".

Той потвърди решението на Софийския апелативен съд (САС), който пък се съгласи с оправдателната присъда на Георгиев, произнесена от съдия Петя Крънчева от Софийския градския съд през 2015 г.

Скандалът избухна през 2008 г. и доведе до спиране на пари от Брюксел - 115,4 млн. евро по програма ИСПА и 50 млн. евро по програма ФАР.

Георгиев беше подсъдим за длъжностно престъпление, свързано с това, че е сключил 8 договора с фирми на братята му Бойко и Емил Георгиеви за над 38 млн. лв. И трите съдебни инстанции, произнесли се по обвиненията му, обаче са категорични, че Веселин Георгиев не се е явявал възложител на въпросните поръчки, а такива са били областните пътни управления, които на практика са сключвали договорите с фирмите на братята му "Биндер" АД, "Инмат" ООД и гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти".

 

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВСС
  Отговор
  1 18:35  17.08.16
  Едва ли ще има учудени, че поредното дело, точило се с години завършва без да има осъден!
 • КОИ СЪДИ СЪДА-АНАРХИЯТА
  Отговор
  2 22:07  17.08.16
  СУПЕР ОЧЕВАДЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ И ШУРОБАДЖАНАЩИНА И СУПЕР НЕАДЕКВАТЕН ПРОДАЖЕН СЪД ОСОБЕНО НА ПОСЛЕДНИТЕ ИНСТАНЦИИ.

Напиши коментар:


Публикувай