2 408 4

Ген. Румен Радев е кандидатът на БСП за президент

Летял съм на всякаква техника и при всякакви условия и винаги съм намирал път към летището

Ген. Румен Радев е кандидатът на БСП за президент
Стефанаки Йоанис

С 99 гласа бившият командир на ВВС ген. Румен Радев бе избран за кандидат на БСП за президент.

Червеният пленум гласува тайно. 38 гласа получи Румен Гечев, а Таско Ерменков бе подкрепен от 13.

„На първи тур имаме номинация за кандидат на БСП за президент и това е ген. Румен Радев“. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова. Тя обясни, че от кандидатите, които са били изслушвани, Илияна Йотова, Янаки Стоилов и Марио Трайков са си направили самоотвод. „На гласуване бяха подложени три кандидатури – проф. Румен Гечев, ген. Румен Радев и Таско Ерменков“, каза още тя. По нейните думи са гласували 151 членове на НС на БСП. „Имаме една недействителна бюлетина и следният резултат: ген. Румен Радев – 99 гласа, проф. Румен Гечев – 38 гласа, Таско Ерменков – 13 гласа. БСП е готова за тези избори и ще ги спечели“, категорична е лидерът на социалистите.

Нинова посочи, че днес е взето решение на пленума първо да бъде издигнат кандидатът за президент, а вицепрезидент ще бъде посочен по-късно, като до момента имена не са обсъждани. „Ген. Радев е номиниран от 19 общински конференции и те в зала изразиха аргументите си. Заставам зад кандидатурата му и гарантирам победа на тези избори“, каза още Корнелия Нинова.

По време на пресконференцията ген. Румен Радев благодари за номинациите, направени от членовете на левицата по време на вътрешнопартийното допитване и допълни, че именно лидерът на БСП Корнелия Нинова го е информирала за този факт.

Летял съм на всякаква техника и при всякакви условия и винаги съм намирал път към летището. Това заяви бившият вече командир на ВВС ген. Румен Радев минути, след като бе официално номиниран от БСП за кандидат за президент.

Имам ясно споразумение и договорка - отворен съм за всякакви предложения и обсъждания, но преценявам сам, заяви ген. Радев. А условието към мен е да спечеля тези избори и да работя за България, допълни той. Запитан кой е фаворитът му за вицепрезидент и дали ще склони на АБВ това да е проф. Андрей Пантев, Радев обясни, че въпросът е много сериозен. Държа и уважавам всички евентуални коалиционни партньори, предстои ми да изложа визията си пред тях и тогава ще обсъждаме кандидатите за вицепрезидент, обясни Радев.

Радев разказа и пред медиите, че е бил взел решението да се пенсионира от ВВС преди да получи предложение от БСП. И в края на юли получих изненадващо обаждане от Нинова, беше страшно изненадващо, защото аз обсъждах съвсем други неща, планове за пенсионирането ми, сподели той. И допълни, че е дал съгласие на 2 август, след като чул изявления срещу себе си на военна тематика от военния министър Николай Ненчев и на премиера Бойко Борисов.

АБВ и БСП се обединиха около кандидатурата на ген. Румен Радев след втория кръг от преговори между двете партии.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Varna
  Отговор
  1 19:30  17.08.16
  Колко пъти трябва да ти се казва че с указ на Президента от 1 Август не си генерал .Ти си вече г-н Русев и нищо повече .Поредният червен кандидат за президент .
 • onq s konq
  Отговор
  2 21:52  17.08.16
  Изобщо не ме бъркат партийните дела и живот на червените/СТИГА ДА НЕ СА НА ВЛАСТ/,но фрапиращото в случая е безпримерната наглост на висшите кадри на БСП и категоричното им нежелание да поемат отговорност за думите си.А в конкретния случай др.Нинова заявява с комсомолски патос че ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ...Ами ако не спечелят,което е повече от сигурно?!Ще излезе че думите й са чиста лъжа спрямо електората й и БИ СЛЕДВАЛО ДА СИ ПОДАДЕ ОКТАВКАТА!Или пак в нощта след изборите ще каканижат пред камерите на ТВ-тата че видите ли-ние ние загубихме,но всъщност спечелихме,защото на предните избори имахме едиколко си гласа,пък сега имаме много повече...А това че не стигат за победата,няма значение -що са избори-пред нас са и вече гледаме към следващите!Естествено ще се появи и Мая Манолова и ще каже че изборите са тотално фалшифицирани и както съвсем сама на предните е хванала една печатница,сега със сигурност можеше да хване още 2-3,но за жалост е била ангажирана с омбутсманството:)
 • Готвача
  Отговор
  3 22:21  17.08.16
  И вие сте за готвене
 • избирател
  Отговор
  4 00:33  18.08.16
  я не сакам шапкар,президент

Напиши коментар:


Публикувай