1 371 1

И АБВ застана зад ген. Румен Радев

И АБВ застана зад ген. Румен Радев
Снимка: БТА
Стефанаки Йоанис

Националният съвет на АБВ номинира генерал Румен Радев за кандидат на Алтернатива за българско възраждане за президент на България. Това стана ясно след разширено заседание на ръководния орган на партията, на което присъстваха и представители на ПГ на АБВ, както и коалиционните партньори на политическата сила.

„Проведохме оживена и ползотворна дискусия. Гласувахме номинацията за президент на предстоящите избори от името на партия и коалиция АБВ, това е ген. Румен Радев, който да бъде номинация и кандидатура на широка коалиция на леви, центристки, патриотични сили. Коалиция, която вече в значителна степен се оформи. Имаме мандат от НС да подготвим споразумение и да си разменим текстовете с „БСП - ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ и от името на Коалиция АБВ да подпишем едно такова споразумение за организацията и характера на предизборната кампания, както и да проведем разговори по всички въпроси, които за сега все още не са напълно решени“, посочи председателят на АБВ и президент на България (2002 – 2012) Георги Първанов.

„Удовлетворени сме хода на преговорни процес, от консолидацията която се наблюдава около кандидатурата на ген. Румен Радев и имаме основание да очакваме един значителен успех, едно добро, убедително представяне на предстоящите избори. Разбира се съзнаваме, че има още много работа, в това число и да убеждаваме някои от привържениците в лявото пространство. Има скептици, има такива които си имат свои основания, това е част от демократичния процес. Отново обаче ще кажа, че тенденцията е позитивна. Мисля, че нашият кандидат генерал Радев се очертава като фаворит на предстоящите избори. Той е една силна, убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура и възможност за добър президент. Това е една кандидатура равно отдалечена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна, от много силни партии, доказали, че могат да правят добре избори. Кандидатура, която наистина може да ни обедини – не само нас, но и голяма част от българското общество. За първи път в тази кампания заявявам ясно и категорично, че ние се борим за победа и с кандидат като генерал Румен Радев ние можем да спечелим тази победа“, посочи още Първанов.

„Аз правя четвърта кампания с АБВ. Да сте ме чули да казвам на предишни избори, победа, че ще спечелим? Не съм го казвал. Казвал съм, че ще се представим убедително, достойно, добре и всякакви други нюанси. За първи път в тази кампания заявявам ясно и категорично, че ние се борим за победа и с кандидат като генерала ние можем да спечелим тази победа“, Добрата номинация е 30% от спечелването на изборите, работещата коалиция е още 30%, силната кампания са останалите проценти. „Тоест, ние сме свършили една трета от работата си с номинацията, но от тук нататък наистина трябва да направим ефективната коалиция“, подчерта още лидерът на АБВ.

„За мен национален идеал е България да бъде една просперираща държава, която да гарантира условия за труд, условия за развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка“, заяви от своя страна ген. Румен Радев. „Във външнополитически план ще работя за една балансирана политика, така че България да може да участва активно във формирането на европейската и на международната политика, но на базата на своя национален интерес. Да продължава да бъде активен член и на ЕС, и на НАТО, но с все повече реални способности. Във вътрешно-политически план ще работя за ясно разделение на властите. Това е гаранцията за демокрацията в една държава и за нейния просперитет. Що се отнася до приоритетите ми… Едно общество е силно когато има хармония между всички сектори. Аз не искам по никакъв начин да дам приоритет на един от тези сектори за сметка на друг. Балансът е изключително важен и все пак при състоянието, в което се намираме, е важно да акцентираме на образование, на сигурност, здравеопазване, и разбира се духовност и култура. Защото от цялата морална и ценностна криза, в която е изпаднало обществото, не се излиза само с пари и механичен сбор на еврофондове и проекти. От криза се излиза с ясни ценности и с достойнство. Това е нещото, за което ще работя – българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава и тази държава има лице и гръбнак навън“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • antimediator
    Отговор
    1 21:03  18.08.16
    Бивш комунист и бивш негър няма! На снимка да го видиш - удари му един шамар!

Напиши коментар:


Публикувай