790 1

Няма желаещи да работят в минно-спасителните служби

Само няколко човека отговарят за целия район на Родопите

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Стефанаки Йоанис

Само три минно-спасителни служби за реакция при сериозна авария са останали в страната. За целия район на Родопите отговарят няколко спасители, намиращи се в Мадан.

17 спасители обслужват 1500 души подземни работници. Всички са били миньори, спасили са живота на стотици свои колеги.

Основната задача на спасителите е да изкарат пострадалия от рудника по най-безопасния начин, да му окажат първа помощ и да го транспортират до най-близката болница, обясни ръководителят на спасителите в Мадан Венцислав Блатев. Екипът трябва да напусне колата и гаража за 90 секунди.

Службата е на повече от половин век. Спасителните операции се извършват средно на около 300 метра под земята. Много важно е оборудването.

Няма обаче млади хора, които искат да работят тази професия.

Основното не е заплащането, заплащането в последно време е добро, но все пак желаещи няма, каза Венцислав Блатев.

Средната възраст на спасителите в службата е 45 години.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Чиба
    Отговор
    1 21:28  18.08.16
    Няма на баба ви хвърчилото! Аз бих работил в такава служба, защото харесвам горите, планината, но никъде в бюрата ви по труда не съм срещал такава обява... Вашата сбъркана номенклатура тук наречена БЮРОКРАЦИЯ разби всичко хубаво то 65 години насам тоталитариззъм. И няма изгледи да се спре... Спасявайте си, аз вече се хванах на друго място! Но да ви кажа, че си заслужавате участта и вредните политици и бюрокрацията си! Те ще ви довършат.....

Напиши коментар:


Публикувай