810 1

Деница Николова е новият изпълняващ длъжността кмет на столичния район "Младост"

Венцислав Михайлов

Деница Николова беше избрана за изпълняващ длъжността кмет на столичния район "Младост". Това стана на извънредно заседание на Столичния общински съвет. Досега Деница Николова беше заместник-кмет на "Младост" в ресор "Образование и култура". До днешното решение се стигна, след като досегашният кмет Цвета Авджиева подаде оставка заради обществено недоволство във връзка със застрояване на зелени площи.

Общинските съветници от БСП изразиха позицията си в декларация, в която се посочва, че хаосът със застрояването на жк "Младост" е бил създаден от вече бившия главен архитект на София Петър Диков заедно с мнозинството на ГЕРБ в Столичната община. И още – поисканата оставка на районния кмет не е нищо друго, а опит за замазване на положението и да бъде парирана възможността на гражданите да изразят мнение и покажат наяве и други опити за застрояване на зелените площи в района.

Да, законово собствениците на земя, където е реституирана, имат право, но ние затова сме общински съветници, за да отстояваме интересите на болшинството граждани. Болшинството граждани живеят в панелните блокове, каза Ирена Анастасова от групата на общинските съветници на БСП.

Председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ Малина Едрева посочи, че политическата отговорност е поета.

Политическата отговорност си носи политическа партия ГЕРБ с политическото лице, което управлява в конкретния район. Аз подчертавам, че това е акт, който ясно показва нашата воля да запазваме доверието и да работим за доверието на гражданите, отбеляза Малина Едрева.

Избраната да изпълнява длъжността кмет на район "Младост" Деница Николова ще се опита да върне доверието на хората към районната администрация.

Работата в администрацията не трябва да спира. Предстоят закриване на процедури по избор на изпълнител за строително-монтажни дейности, хидроизолация, топлоизолация в две детски градини. Също така има открита вече процедура по националната програма за енергийна ефективност, където предстои също избор на изпълнител за строителство, инженеринг, и това е в общи линии. Трябва да работим, призова Деница Николова.

Столичният общински съвет взе решение да назначи д-р Росица Спасова за директор на 29-и ДКЦ. До това се стигна, след като д-р Ваня Павлова подаде оставка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Софиянка
    Отговор
    1 15:04  19.08.16
    А дали заместник-кмет с ресор "Образование и култура" е компетентен по градоустройствени проблеми - защото това е най-големият проблм на "Младост" сега! Не познавам и нямам нищо против госпожата. Да й е честито! Дано поне е честна и некорумпирана...

Напиши коментар:


Публикувай