1 655 1

Аптека скрила 8 бона оборот за ден

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

„24 часа”

Уникален климат прави BG домата най-вкусен в света

BG доматът е най-вкусен в света. В това са убедени всички чужденци, които идват в страната ни, както и българите, които се връщат от почивка или командировка зад граница. Но на какво се дължи уникалният вкус? “Основно на микроклимата - съотношението на ниски и високи температури в рамките на денонощието е оптимално, както и средната влажност на въздуха”, твърди Пламен Сапунджиев, собственик на 120 дка оранжерии. Най-хубавите домати ставали в по-южните райони - Сандански, Кресна, Хасково, Първомай и т.н.

 „Труд”

Аптека скрила 8 бона оборот за ден

Аптека укрила 8000 лв. оборот за един ден, като не е издала касови бонове за закупени лекарства. Толкова е разликата между касовата наличност и издадените бонове в деня на направената проверка, съобщиха от териториалната дирекция на Национална агенция по приходите (НАП) във Варна.

За тези две седмици съвместните проверки на данъчните с МВР са 110. С тях се следи за нелегална търговска дейност и се реагира на сигнали от гражданите. Открити са седем обекта, които осъществявали дейност без касов апарат, и ще им бъдат наложени санкции в размер до 10 000 лева.

„Стандарт”

Турция иска в ЕС до 6 г.

Турция би искала да стане член на Европейския съюз най-късно до 2023 г., заявява постоянният представител на страната към ЕС Селим Енел.

"Тогава Република Турция навършва 100 години от създаването си. За моята страна членството в ЕС съюз ще бъде тържествен венец", казва Енел за в. "Ди Велт". Дипломатът признава, че в момента условията за влизане в ЕС не са най-благоприятните, но това може да се промени бързо.

Енел добавя, че "сега между ЕС и Турция цари дълбоко недоверие". "Съмняваме се, че евросъюзът наистина иска да отмени визите за турските граждани, ако изпълним всички 72 условия. Искаме да получим гаранции, че Брюксел ще спазва споразумението", пояснява Енел.

„Монитор”

Внуци на ветерани продават медалите им в нета

Внуци и роднини на ветерани от войната продават медалите и ордените им в интернет. Това показа проверка на „Монитор“ в някои от най-големите платформи за онлайн търговия. Така например в сайта eBay има над 2 хил. наши военни отличия, които чакат купувачи. Общата стойност на предметите, повечето от които със сантиментална, а не колекционерска, надхвърлят 1 млн. долара. С най-висока цена са отличията от Втората световна война. Така например кръст за заслуги, който се е връчвал само на хора с изключителен принос, се продава за 4 хил. долара, колкото струва и една прилична кола втора употреба.

„Сега”

Заплатите във Видин са почти двойно по-ниски от софийските

Разликите в стандарта на живот в различните региони у нас остават непреодолими. Най-бедната област - Видин, изостава почти два пъти по средна работна заплата в сравнение с най-богатата - София-град. Средното възнаграждение в Северозападна България е по-близко до минималната заплата, отколкото до средната, която за второто тримесечие е 946 лв. В общо седем области заплатите не могат да стигнат дори 700 лв. Това показва регионална статистика за второто тримесечие, оповестена от НСИ в последните дни.

С 1264 лв. средно възнаграждение за юни столицата е на "светлинни години" дори от другите смятани за богати райони на страната. Само в още една област заплатата надхвърля 900 лв. - Стара Загора (949 лв. за юни), но тя е специален случай заради енергийните комплекси. Другото изключение - Враца, през юни отбелязва спад на средното възнаграждение до 878 лв. (при 934 лв. за май), вероятно заради включване на сезонните работници към традиционно по-високоплатените служители на АЕЦ.

 „Капитал дейли”

Има ли Гюлен влияние в България

От около три месеца в Главното мюфтийство в България има една съществена промяна, за която обаче малцина са разбрали. Без публични доводи от поста му на главен секретар е бил освободен Ахмед Ахмедов. Заедно с него са си тръгнали и няколко служители на ведомството, които той е препоръчал да бъдат назначени. Според източници на "Капитал" основната причина Ахмедов да бъде отстранен е фактът, че е работил няколко години във вестник "Заман" - издание, заставащо зад идеите на духовника Фетхуллах Гюлен, когото турските власти обвиниха в организиране на неуспешния опит за преврат през юли и срещу чиито поддръжници започнаха масова чистка в Турция.

Ахмедов, който е български гражданин, все пак се е разминал с малко. Дори и преди опита за преврат в Турция Анкара наблюдаваше с подозрение активността на местните гюленисти. „Дума”

Шефка на ДКЦ работи седмица и бяга

На извънредна сесия общинските съветници в София уволниха изчезнала управителка на 29 ДКЦ. Лекарите от поликлиниката сигнализирали, че новоназначената им шефка не се е явявала на работа от две седмици. Д-р Ваня Павлова заела длъжността едва преди месец след конкурс, на който според общински съветници от ГЕРБ се справила много добре и получила висока оценка. Тя пое управлението на лечебното заведение със запорирани сметки и дълг от близо 800 000 лева. Това обаче бе премълчано от общинските съветници от ГЕРБ по време на сесията вчера. Оказа се, че д-р Ваня Павлова е изпратила молба за освобождаване в Столичната община. Като мотив е посочила тежкото състояние на поликлиниката и невъзможността й да се справи със ситуацията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 07:14  20.08.16
    Браво на д-р Ваня Павлова. Интересно е кой е натрупал този дълг и защо това се премълчава. Съветниците на ГЕРБ нещо не са читави: вдигнаха цената на билетчето, сега прекриват състоянието на 29 ДКЦ и т.н. Трябва и техния брой да се намали.

Напиши коментар:


Публикувай