3 796 3

Огромен пожар в Тютюневия град

Снимка и видео: PlovdivNews
Снимка и видео: PlovdivNews

Пожар избухна в тютюневите складове в Пловдив. Сигналът  за пожар  е подаден малко преди 15 часа, съобщиха от полицията в Пловдив. Горят три от бившите тютюневи складове, известни като Тютюневия град. Към 20 часа пожарът беше овладян.

Няма пострадали. Районът е отцепен от полиция.

Първоначално огънят тръгнал от тютюневия склад на ъгъла на “Иван Вазов” и “Екзарх Йосиф”, след което се разраснал и се е прехвърлил на съседния, където се помещава спортен комплекс. След това пламъците са се разпространили и върху покрива на съседния изоставен склад.

Кълбета дим се виждат в цялата централна част на града, съобщи PlovdivNews. След близо два часа борба пожарникарите не са успяли да овладеят огнената и стихия и тя е обхванала целия тютюнев склад, състоящ се от няколко сгради които са плътно една до друга.

Районът е отцепен. На място има над 10 пожарни коли и полиция.

Кметът на район "Централен" също пристигна на мястото на инцидента. Живеещите наоколо са евакуирани.

Пожарникари коментираха пред репортер на PlovdivNews, че сградите са с много дървени части и затова гасенето е много трудно.

Гасенето на горящите тютюневи складове може да продължи до утре сутринта поради мащабите на пожара, прогнозира кметът на район "Централен" Георги Стаменов, цитиран от "24 часа". "Гасенето е трудно, гредите са дебели и тлеят. Всичко вътре е сухо дърво и не може да бъде овладяно. Пожарникарите правят всичко възможно, но температурата е много висока и те няма как да стигнат пряко до огъня", смята Стаменов. Парещият въздух се усеща на 20 метра разстояние.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Янко
  Отговор
  1 19:16  20.08.16
  Що не ги съборят тези останки от комунизма?
 • Окня
  Отговор
  2 20:12  20.08.16
  Щото не са от комунизма, пък дори да бяха си имат собственик и никой ме може да му каже какво да прави с тях. Най-малко ти.
 • Живял в Пловдив 20 години
  Отговор
  3 21:42  20.08.16
  Отпреди комунизма са и пожарът е умишлен. Сградите са паметник на културата и при нормални условия събарянето им е невъзможно и незаконно - видяхте, че трябва да възстановят тютюневия склад на "Одрин" 8. Затова един пожар е много полезен именно за собственика, който притежава имоти за милиони в центалната част на Пловдив, в близост до оживени булеварди като "Ив. Вазов" и "Хр. Ботев", както и до Централна гара и автогара "Юг", но не може да прави каквото си иска с имуществото си. Ето, един пожар променя всичко - сградите могат да бъдат обявени за опасни и съборени, а терените спокойно могат да бъдат използвани за поредния МОЛ, паркинги и жилищни сгради, които да се продадат като топъл хляб на хората с пари.

Напиши коментар:


Публикувай