5 837 1

Екокатастрофа грози село на 4 км от Пловдив

Екокатастрофа грози село с 4 500 жители, което се намира на едва 4 км от Пловдив, съобщава "Монитор". Хората искат местната централа за производство на електро- и топлоенергия от биомаса да бъде закрита. В същото време собственикът на централата иска да я разшири. Лошите миризми и денонощният шум от централата създават дискомфорт на хората, които са твърдо против разширяването. Заради това в средата на миналия месец жителите на селото са избрали инициативен комитет и са готови да се вдигнат на протест, тъй като твърдят, че институциите неглижират проблема.

„Проблемът е от около една година, но през летните горещи месеци положението стана нетърпимо. Не можем да отворим прозорците си, защото мирише много лошо от централата. Шумът и вибрациите от камионите, които преминават през селото, са денонощни”, казва Станимир Тончев, който е член на инициативния комитет.

Според хората местната централа била изградена без съгласието на населението през 2014г. само на 260 метра от жилищен квартал и на около 40 м от гробището в с. Труд.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ирена кръстева
    Отговор
    1 21:17  21.08.16
    тва е медийна бухалка на Пеевски да не би КОЙ да има бизнес апетити към тази централа ? Щом е минала ОВОС какъв е проблема как не ви е срам да публикувате подобни глупости от медийни клоаки ?

Напиши коментар:


Публикувай