1 377 3

Десетки нарушения на плаж Северен в Слънчев бряг

Десетки нарушения на плаж Северен в Слънчев бряг
Снимка: БТА
Калина Петрова

Инициираме създаването на работна група за облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плажовете в курорта.

"Като цяло Слънчев бряг-централен и Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията, но все още има проблеми на Слънчев бряг-север", каза министър Ангелкова. Инспекцията на него установи десетки нарушения, а неустойките по договора могат да достигнат 360 хил. лв. "Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50% свободна зона", обясни Ангелкова. Нарушенията ще бъдат разгледани от Междуведомствената комисия, в която участват представители на Министерството на туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите и на Министерски съвет, за да се вземе решение за бъдещето на концесионния договор в края на сезона.

Снимка: БТА

Днешната инспекция е част от масираните проверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морски плажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързани с търговските площи и свободната зона. "Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон", коментира Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група на министерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.

Снимка: БТА

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вальо
  Отговор
  1 15:37  22.08.16
  Когато министърката беше в Слънчев Бряг в началото на сезона,половината сергий ги нямаше.Няколко дни след като си замина като мравки едни човечета по цял ден си сковаваха талашитени павилиони по крайбрежната алея за да заприлича отново всичко на пазара в Димитровград
 • Рааа
  Отговор
  2 15:40  22.08.16
  а тази цялата крайбрежна алея е в храчки и дъвки -никога не е чистена досега!!!!! Изобщо нито една улица не е измивана поне от 10г.Центъра е с едни квадратни плочки от бай тошово време.само цигани и сергий,руснаците не искат и да чуят вече и ходят на Влас.
 • трака
  Отговор
  3 15:45  22.08.16
  Всички павилиони от страната на морето трябва да бъдат премахнати !!!! Няма такава крайбрежна алея в цял свят по която като вървиш не се вижда плажа!!!!Вижте Албена ,вижте Златни ...да го махат тов концесионер алчния ,че и 10 ле шезлонг направил !!!!!!ало министърката в Италия е толкова,а тук мръсно,тротоари няма,навсякъде сергий и цигани!!!!

Напиши коментар:


Публикувай