1 846 9

Румънка блъсна двама еколози в Кресненското дефиле

Пострадалите са алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев

Анжелина Димитрова

Румънка блъсна двама еколози в Кресненското дефиле, съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

В 11:20 часа днес е получен сигнал за станало ПТП на ПП1 Е-79 в района на Кресненско дефиле, в участъка след гр. Симитли. Лек автомобил „Audi“, управляван от 27-годишна румънска гражданка, движейки се в посока от Благоевград към ГКПП-Кулата, излиза в дясно от пътното платно и блъска двама 43-годишни мъже от София, които са извършвали експертни дейности в района.

Пострадалите са алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев, които броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта им била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Мъжете са транспортирани за оказване на медицинска помощ в МБАЛ-Благоевград. По-късно са преместени в столицата.

Алпинистът Боян Петров е с черепно-мозъчна травма, перфорирани ребра, белодробна контузия и в момента е на апаратно обдишване. Екозащитникът Андрей Ковачев е с по-лека травма, има мозъчен оток. Двамата са в реанимацията на ВМА. Това каза началникът на ВМА ген. проф. Николай Петров след първите изследвания на ранените при катастрофа в Кресненското дефиле, предаде "24 часа".

При Боян Петров, който е в кома, предстоят още изследвания и прегледи на вътрешните органи тази вечер. Утре и двамата пострадали ще бъдат прегледани от травматолози, за да се уточни кои от счупванията им и кога ще бъдат оперирани.

 

Благоевград / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Призив
  Отговор
  1 14:38  23.08.16
  Кога най-после полицията, ще започне да контролира румънците каращи из България??? Карат като бесни изпреварват без видимост и в насрещното, супер нагли!!! Специално в кресненското, където дори нашите джигити се ваздържат съм се нагледал на кави ли не изпълнения от румънски "шофьори". Една серия акции със спирания и проверки за винетки, алкохол, наркотици и скорост на румънски коли и мълвата, ще се разнесе и ще кротнат малко. Трябва малко "натиск" за да няма саморазправа!
 • Валентин
  Отговор
  2 19:19  23.08.16
  Не са приятни тези неща, ама да питам аз какво търсят те там?! Те, еколозите, ако нямат финансов интерес и пръста си не помръдват!!!
 • Иван Иванов
  Отговор
  3 21:21  23.08.16
  Ситуацията определено е неприятна, но сигурно Андрей Ковачев е получил телефонно обаждане с ясната инструкция да проучи терена и да си измисли аргументи защо там не може да се строи магистрала! Естествено не може защото магистралата няма да се прави от фирма, приближена до Иво Прокопиев! И се използва аргумент, че магистралата ще пречи на съня на лалугерите там или ще минава през пътя на прелитащите гугутки! Това са българските "зелени", които изпълняват корпоративните интереси на един банкрутирал олигарх с червени бузи!
 • Иван
  Отговор
  4 21:31  23.08.16
  Гаден пътен инцидент! Дано се оправят хората, но за Ковачев съм сигурен, че той е бил там за да изпълни нечия поръчка и да не позволи да се строи магистрала!

 • ДиРенч
  Отговор
  5 22:12  23.08.16
  Само да не стане така, че и тази чужда гражданка да бъде пусната под гаранция от българския съд и да офейка зад граница. Иначе магистралата в тази част много отдавна трябваше да бъде построена и тогава щяха да бъдат избегнати още много инциденти.
 • Галя
  Отговор
  6 22:17  23.08.16
  Гадно е, ама наистина май са били по заръка там да търсят аргументи за тунела. Много тъпа работа.
 • Вили
  Отговор
  7 22:54  23.08.16
  "Целта им била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК." Ето в това изречение става ясно защо се е стигнало до инцидента. Можеха спокойно да преброят умрелите животни по пътя като закачат една камера на колата си и минат по трасето. Така щеше да бъде най-безопасно. Тогава обаче трябваше да предоставят и записите от преброяването и нямаше как да надпишат едни 300-400 катерички, за да изкарат, че трябва държавата да плати 10-20 млн. лв. за прокарването на тунел. Ами всичко си е ясно, който копае гроб други му, сам пада в него.
 • източно от град Палмира
  Отговор
  8 00:58  24.08.16
  МИ като е нямало повече еколози е блъснала каквото има - що се ядосвате?!
 • Матросов
  Отговор
  9 06:34  24.08.16
  Нищо де, на това му викат саможертва... Сега доклада ще е още по-категоричен - сгазени 100 катерички, 50 таралежа, 20 лалугера и двама еколози. Абе Сашко Матросов репа да яде....

Напиши коментар:


Публикувай