1 198 0

23 август: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Четвърта самостоятелна изложба на художника Иван Каменов беше открита в Монтана. Той представя 32 платна с пейзажи на различни забележителности в страната и в Монтана, както и портрети на известни личности, сред които Ванга, Джоко Росич, Че и т.н.

Българинът Христо Йоницов влезе в рекордите на "Гинес" с най-голямата непубликувана кръстословица в света, състояща се от 93 769 термина, което е близо 80 000 термина повече от предишния рекорд.

Пред Мемориала на жертвите на комунизма пред НДК бе отбелязан Европейският ден в памет на жертвите на тоталитарните режими.

В Добрич беше открито 24-тото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение за земеделска техника, прикачен инвентар, препарати за растителна защита, посадъчен материал и др.

Десетки туристи посещават всеки ден пазара в местността Юндола край Велинград където се продават различни домашни екологични продукти, произведени от хората от околните села.

Нов голям горски пожар избухна вчера на територията на община Харманли. Стихията бушува източно от село Остър камък. Пламъците са прехвърлили пътя от Харманли за Маджарово, който е затворен заради гъст дим и слаба видимост.

България


Напиши коментар:


Публикувай