3 208 0

Цонев остави ярка диря в съвременната журналистика

Калина Петрова

Симеон Сакскобургготски научи с прискърбие за преждевременната кончина на Димитър Цонев, съобщиха от пресцентъра на бившия премиер.

„Силно отдаден на професията си човек, който даваше всичко от себе си и по време на неговата длъжност като говорител на правителството ми. Искрено споделям болката на семейството му и изказвам своите съболезнования. Бог да го прости!”

Министърът на културата Вежди Рашидов: С любов, талант и непримирима гражданска позиция Димитър Цонев следваше своя път и остави ярка диря в съвременната журналистика, той много ще ни липсва

Министърът на културата Вежди Рашидов изказа съболезнованията си на семейството и близките на големия български журналист Димитър Цонев /1959 – 2016/, който ни напусна днес.

В съболезнованието на министър Вежди Рашидов до семейството на Димитър Цонев се казва:

"Не мога да повярвам, че Митко го няма!

Загубата е непрежалима! Смъртта ни отне в разцвета на силите му един прекрасен човек, талантлив журналист, достоен гражданин, ценител на изкуството, истински приятел.

С любов, талант и непримирима гражданска позиция Димитър Цонев следваше своя път и остави ярка диря в съвременната журналистика. Силното  му екранно присъствие доказа по категоричен начин силата на телевизията в търсене на истината.

Не мога да забравя и жизнелюбието, добротата и заразителното чувство за хумор на Митко. Той ще ни липсва, много ще ни липсва!"

Дълбок поклон пред светлата му памет!”

АБВ: Предаванията и рубриките, които представяше на аудиторията си, бяха  символ на напредничавост, плурализъм и професионализъм!

С дълбока скръб научихме за кончината на  водещият български журналист Димитър Цонев. Години наред той бе сред най-титулуваните имена в българската журналистика. Предаванията и рубриките, които представяше на аудиторията си, бяха  символ на напредничавост, плурализъм и професионализъм!

Изразяваме своите най-искрени съоблезнования към неговото семейство, близки и приятели!

Почивай в мир, Митко!"

 

 

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай