831 0

ДСБ недоволни от Тотев и МК заради пожара в Тютюневия град

Разследването на пожара до този момент буди сериозни съмнения за формалност и прикриване на истината

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

ДСБ Пловдив осъжда остро унищожаването на културно-историческо наследство в Пловдив и не приема за адекватни действията на кмета Иван Тотев и Министерството на Културата. Разследването на пожара до този момент буди сериозни съмнения за формалност и прикриване на истината. Това се казва в позиция на партията относно пожара в Тютюневия град. 

Приветстваме и подкрепяме действията на всички будни граждани, които застанаха с лицата си и изразиха своето недоволство от безпардонното подпалване на Тютюневите складове.

В този момент пловдивчани очакват адекватни действия на органите на реда. Основателните съмнения за умишлен палеж, с цел унищожаване на сградата, за да се реализират бъдещи инвестиционни намерения, предполагат бърза, навременна и професионална работа на службите. С оглед на опита за събаряне на Тютюневия склад на ул. Одрин, разкритата информация до момента по отношение на този случай и факта, че гражданската реакция за запазване на склада на ул. Одрин отново бе по-бърза от тази на органите на МВР, ние изразяваме нашето притеснение, че истината отново няма да излезе на яве. Прокуратурата на РБ и органите на МВР, със съдействието на централната и местната власт, да предприемат всички необходими действия за разкриване на реалните причини и интереси довели до  пожара в Тютюневия град.

Настояваме администрацията в кратки срокове да представи пред пловдивската общественост визията си за реализацията на проекта „Тютюнев град“, част от Пловдив 2019.

Призоваваме Министерство на Културата и кмета на община Пловдив да използват правомощията си по закон, за да може изгорелите складове да бъдат възстановени в първоначалния им вид.

 

 

 

Пловдив / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай