816 1

Коалиция ГЕРБ-БСП би била безпринципна

Стратегическа грешка ще са опитите на кабинета да подобри отношенията ни с Русия, смята Методи Андреев

Коалиция ГЕРБ-БСП би била безпринципна

Изказванията за коалиция между ГЕРБ и БСП са абсурдни и означава политическа смърт за това, което възприемаме като ляво и дясно. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПГ на ГЕРБ Методи Андреев.

„Такава коалиция би била безпринципна”, допълни той. 

„Това, което се случва в ляво, не е изненада. Още от 2014 г. се заговори за отделяна на АБВ от БСП. Проблемът е, че това се повтаря в една ситуация, в която отново се заговори за големи проекти. Лявото е тежко зависимо от чужди интереси, от руските енергийни проекти. Те се занимават непрекъснато с това кой корпоративен кръг да обладае конкретен проект, как да се разпределят комисионните. Румен Радев е косвена жертва на една стара битка кое корпоративно лоби да овладее бъдещето на несъстоялата се коалиция”, коментира Андреев.

„Стратегическа грешка ще са опитите на кабинета да подобри отношенията ни с Русия. Не можем по никакъв начин да залагаме на тях за нашата сигурност. Това е груба политическа грешка и зачеркване на 26 години стремеж към Европа и НАТО. Винаги, когато България е търсила сигурност от Русия, е получавала зависимост. В този смисъл българските политици трябва да четат много добре историята, за да видят примерите за това”, на мнение е депутатът от ГЕРБ.

„Тактическа стъпка от страна на Путин и Ердоган е сближаването на Русия и Турция. Подобен съюз винаги е бил опасност за България. Смятам, че трябва да се направи корекция на българската политика спрямо Турция. Добросъседството с всички наши комшии е нещо нормално. Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО”, каза още Методи Андреев.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БАЙ ГАН4О
    Отговор
    1 10:21  25.08.16
    Методи ,Методи,остави тези глупости,ами кажи как стана винопроизводител,и не излизай с номера ,като взех заем ,получих наследство,не закусвах и спестих.Кажи ,като мъж КРАДОХ,ама като не си мъж ,как да стане ,а .

Напиши коментар:


Публикувай