1 458 7

Борисов още не е взел решение за президентството

Президентската кампания най-вероятно ще бъде грозна, но поне има шансове да бъде относително кратка, смята Борис Попиванов

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Андрей Симеонов

Бойко Борисов все още се колебае дали да се кандидатира за президент. Продължавам да смятам, че той не крие решението си, а не го е взел и ще чака последния момент. Това заяви в интервю за Факти.бг политологът Борис Попиванов.

По думите му, първо, на него му влияе международната конюнктура, позициите, които има пред водещите световни и регионални фактори. А тези неща се променят доста бързо и през септември биха могли да бъдат различни.

Второ, президентството е по-малко власт, но пък е петгодишен комфорт, а като премиер на него никой не може да му гарантира този комфорт за толкова дълго време. Всичко може да стане, пък и той вече е падал от власт и без малко не си изпати доста от това, посочи Попиванов.

Президентската кампания най-вероятно ще бъде, както вече стана практика, грозна, но поне има шансове да бъде относително кратка и не твърде динамична. Което ще ни спести на нас, като общество, негативни емоции, смята Борис Попиванов.
 

За раздора в лявото политическо пространсто, кандидатурата на ген. Радев и бъдещето на БСП, четете в цялото интервю с политологаОще по темата

 • АБВ се превърна в „лявото ДСБ“

  АБВ се превърна в „лявото ДСБ“

  За БСП АБВ се превърна в „лявото ДСБ“, с малка тежест, но огромно самочувствие. Радан Кънев в някои отношения действа като ученик на ...
  25.08.2016
  2 028
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 09:47  25.08.16
  Тиквата и агент Гоце са много мераклии за президенти и се чудят каква мръсотия да измислят.Време е вече и двамата да ходят в небитието,прекалено големи продажници са и двамата,амин.
 • Цанко
  Отговор
  2 10:06  25.08.16
  Толкова ме е яд че на Пъравнов, че ще отиде на балотаж и ще погребе стогодишна партия с добри контакти в Русия.
 • Да де
  Отговор
  3 10:15  25.08.16
  Ама пък много удобен претекст за кандидатирането на ББ за президент му идва кандидатурата на Първанов. Демек - е, при такава силна кандидатура, той (ББ) е длъжен да спаси отново Бг.:) Като дюшеш му идва този зар...
 • тошибиян
  Отговор
  4 10:40  25.08.16
  БОТЕВ И ЛЕВСКИ ЗАГИНАХА ЗА ДА СТАНЕ СЕГА ТИКВАТА ДЕСПОТ
 • onq s konq
  Отговор
  5 12:02  25.08.16
  От всички глупости които изговаря тоя политолог Попиванов може да се заключи че или е глупав,или под маската на глупостта води ХИБРИДНА ПРОСЪВЕТСКА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЙНА в ефира.Да анализираме примерно думите му "Президентството е по-малко власт,но пък е 5-годишен комфорт":1/Не е 5-годишен комфорт,защото съществува процедурата ИМПИЙЧМЪНТ и един поолитолог би трябвало отлично да го знае,пък бил той и червен.2/Президентството в България само в момента е с по-малко власт защото властта му беше орязана от Парламента,но много бързо пак чрез тоя Парламент в който ГЕРБ стои повече от добре/да не говорим за следващия/ могат да се дадат несравнимо повече права на Президента,а що не и БГ да стане ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА като Русия и евентуално Турция?!А да твърди Попиванов че ББ ВЕЧЕ Е ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ...означава че че несръчно си е изтървал маската на пода и му лъсва ПРОРУСКАТА ФИЗИОНОМИЯ...при това в ефир:)Но както и да е-едвали все още някой в България може да бъде изненадан от подобни грубовато-нескопосани про-руско-червени атаки,защото знайно е,че змията на умиране най-много хапе.
 • ****
  Отговор
  6 18:44  25.08.16
  Каквото и да си лаеме, президента ще е от ГЕРБ. Само се моля да не изкопаят пак някой от SETI, като последния.
 • 7 20:58  25.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай