1 866 4

Плевнелиев удостоен с най-висшето отличие на Хърватия

Орденът беше връчен от президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Държавният глава Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Република Хърватия - "Великият орден на крал Томислав с лента и голяма звезда" заради заслугите му за мирното и демократично развитие на региона и за създаването на дълбоки и всеобхватни двустранни отношения между двете държави.

Орденът беше връчен от президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович в знак на благодарност за положените от България усилия за общото бъдеще на двете страни в Европейския съюз и за утвърждаването на демократичните ценности на Общността в Югоизточна Европа.

Измежду носителите на висшето отличие на Хърватия са Кралица Елизабет II и полският президент Лех Качински (2005-2010 г.).

Росен Плевнелиев е на еднодневно работно посещение в Дубровник по покана на държавния глава на Република Хърватия. По време на визитата си Росен Плевнелиев ще вземе участие в Международния форум "Адриатическо, Балтийско и Черно море", заедно с представители на дванадесет държави-членки на ЕС.

Разговорите ще бъдат посветени на задълбочаването на интеграцията на държавите от региона на Централна и Югоизточна Европа по оста "Север-Юг" и засилването на тяхната конкурентоспособност в рамките на ЕС. Ще бъдат обсъдени ключови бъдещи проекти в сферата на енергетиката, транспорта, технологиите и иновациите.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • смешко
  Отговор
  1 17:26  25.08.16
  орден "недоразумение номер 1 на балканите"
 • незнайко
  Отговор
  2 20:19  25.08.16
  Тази де не си го е харесала? Той за друго едва ли ще е необходим.
 • стратокастър
  Отговор
  3 08:15  26.08.16
  Най-българския президент ! С най-ясно изразена позиция по всички въпроси, човека който влезе с пари в политиката а не за пари!!!

  Коментиран от #4

 • ****
  Отговор
  4 14:45  26.08.16

  До коментар #3 от "стратокастър":

  Като писа тази щуротия беше ли прав с ръка на сърцето? Слуша ли химна...американския?

Напиши коментар:


Публикувай