865 7

Сакскобургготски се срещна с група студенти от Италия

Студентите пожелаха да се срещнат с българския Цар и да поговорят с него, най-вече за история и държавно управление

Сакскобургготски се срещна с група студенти от Италия
Снимка: kingsimeon.bg
Анжелина Димитрова

Негово Величество Симеон Сакскобургготски прие на аудиенция в двореца “Врана” студенти, изучаващи право  в “Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli” в Рим.

Пристигайки в София за лятното училище по право към Софийския университет “Св. Климент Охридски”, те пожелаха да се срещнат с българския Цар и да поговорят с него, най-вече за история и държавно управление.

Разговорът, който премина изцяло на италиански, бе изключително интересен за Негово Величество и за студентите, които възхитени от срещата, му подариха чудесна книга за историята на Рим.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гошо
  Отговор
  1 10:09  26.08.16
  Откога пък стана величество тоя?
 • Къртев
  Отговор
  2 10:22  26.08.16
  ,,За история и държавно управление'' заистория ОК на възраст е човека ама за държавно управление. Какво ли им е разказал?
 • Къртев
  Отговор
  3 10:27  26.08.16
  Отдавна не сме монархия, та г-н Сакскобурготски няма как ,да е каквото и да било величество.
 • историк
  Отговор
  4 10:41  26.08.16
  заслугата е на комунистическата помия , заляла БЪЛГАРИЯ през1944. А Царя си е ЦАР и без твоето жалко мнение!!!

  Коментиран от #6

 • политолог
  Отговор
  5 11:05  26.08.16
  разказал им е как чрез власт се реституират имоти
 • гост
  Отговор
  6 12:25  26.08.16

  До коментар #4 от "историк":

  Аркадаш, царете се били царе, когато в битките са били най-отпред. Царете и кралете са отминали величия, нямащи нищо общо със страхливите си наследници, криейки се и жертвайки народа си в името на собственото си съществуване. Царете - личности управлявали някога, са се задържали много време на престола и са оставяли следа след себе си - било положителна или отрицателна. Дори да са се раждали с потекло историята много бързо ги е пращала в забвение, ако не са били качествени и силни личности. В тоя ред на мисли, Какво е направил Мони?, за да го наричаме Цар? ...аааа, да: "Оправи ни за 800 дни?!" - помниш ли? България отдавна няма цар и това не се дължи само на комунистите! Така нареченият от теб "ЦАР" имаше шанса да се докаже като такъв. Народът му гласува доверие, а той доказа, че не е нищо повече от един дребен сметкаджия и използвач. Кофти закваска!
 • kaakuv car we
  Отговор
  7 15:05  26.08.16
  KAKUV CAR E TOQ SMESHNIK WE VIE NESTELI CHULI PESENTA NA PANKO EVALA EVALAA BE JIVKOV, APAK CARQ BESHE SE OKRIL TAM DALECHEE OTNAARODA TOI SEBESHE SKRIL . PUSNETE SI TAQ PESEN I SHTESE SETITE PREDI 100GODINI

Напиши коментар:


Публикувай