1 737 1

27 август: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Две групи студенти от различни висши училища се обучават в начална военна подготовка в базата на НВУ”Васил Левски” във Велико Търново.

Град Добрич е домакин на първия за България и най-мащабен до момента двудневен Международен военноисторически фестивал, отдаващ почит на загиналите в Добричката епопея през 1916-та година. Във фестивала бяха представени бит, униформи и снаряжение отпреди век. Участват военни реконструктори от България, Русия, Украйна, Латвия и Израел, разпределени в 3 вида войска - конница, пехота и артирелия, мирно население и аристокрация.

За празника на курортното селище Хасковски минерални бани по традиция се проведе изложение на ретро автомобили на колекционери от цялата страна.

За четвърта поредна година на територията на бургаските солници се провежда Фестивала на солта.

По традиция за "Празника на минералната вода" в курорта Хасковски минерални бани се проведе лекоатлетически крос "Мини маратон" - с дължина на трасето 20 километра. Участие взеха маратонци от страната.

Жители на село Подайва, Разградска област направиха водосвет и курбан за безаварийно пътуване по новопостроената асфалтова отсечка Подайва-Самуил. Водосветът бе отслужен от отец Георги.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ХайСикТир
    Отговор
    1 16:44  27.08.16
    Щоу да става... Файда никаква!

Напиши коментар:


Публикувай