1 563 7

Родината, която я е имало и ще я има за нашите деца

Връх Шипка е един от върховете на българския национален дух и личната ни отговорност пред днешна България, заяви ген. Константин Попов

Анжелина Димитрова

„Горд съм, че днес съм тук сред вас - достойни българи, наследници на едно велико дело, на една велика епопея. Днес заедно отдаваме почит на героите - на загиналите, но и на победителите. Смели и храбри хора, със славни сърца, които от този висок връх възвестиха възкресяването на България.“ Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов днес, в словото си по повод 139-ата годишнина от Шипченската епопея.

„Днес е времето да се обърнем към себе си, към сърцата си и да решим какво можем и какво искаме да дадем на България. Дали можем да бъдем достойни наследници на предците си, дали днес можем да градим България? Всички вие тук сте доказателство, че можем в името на България - Родината, която я е имало и ще я има за нашите деца“, каза още генерал Попов.

Във военния ритуал по повод честването на връх Шипка участваха представителни подразделения от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Пред паметника на връх Шипка бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Николай Ненчев и на началника на отбраната генерал Константин Попов.

На събитието присъстваха още началникът на Военна академия генерал-майор Дочев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Ангелов, народни представители, областни управители, кметове, представители на неправителствени организации и граждани.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъжкар
  Отговор
  1 19:53  27.08.16
  Тва пък писна ми вече от такива фигуранти като тоя със заучени фрази.Този човек не знам с какви очи си носи пагоните и с каква дързост излиза и произнася такива речи пред гладния народ и ликвидираната държава.Бил генерал какъв генерал си ти ве щом пред очите ти оставихте да приземят българската бойна авиация.

  Коментиран от #2, #3

 • Бял негър
  Отговор
  2 20:18  27.08.16

  До коментар #1 от "мъжкар ":

  Аам,тоя ли маршируваше,дясна ръка,дясен крак ааъ...?
 • ооооо
  Отговор
  3 21:48  27.08.16

  До коментар #1 от "мъжкар ":

  Ами, комунист, бе! Рашън, мурзилка, копейкаджия!

  Коментиран от #5

 • българин
  Отговор
  4 01:25  28.08.16
  За какъв национален дух говори тоя бе на фона на тия цигани по улиците на българските градове на фона на клошарите на фона на размазания от робски труд гладен български народ на фона на тази повсеместна организирана престъпност.Тия като се имат за толкова велики офицери защо не изпълниха най-важната задача за един офицер а именно да защитят българския национален интерес и българския народ?Ами то е ясно защо защото само натискат креслата по тия министерства взимат си заплатките докато армията и държавата беше ликвидирана буквално пред очите им и те това го разрешиха.Ами ГОСПОДА ОФИЦЕРИ препоръчвам ви след това решение сами да си отрежете пагоните и под строй директно в пандиза за държавна измяна.
 • ЕРГО ДАН
  Отговор
  5 04:54  28.08.16

  До коментар #3 от "ооооо":

  Русия НЯМА ПАРИ И ИНТЕРЕС ДА ВЪЗДЕЙСТВА над съмнителни личности, търсещи кормилото на властта в РБ! САЩ също нямат интерес - това в момента е политически ТЪРГ в който НИКОЙ няма интерес и само ще изрови продажните подлоги, които са готови да следват заповеди на каквато и да е цена, чрез партийните си оферти... Всяка партия в БГ принадлежи на ХОТЕЛСКАТА МАФИЯ и всеки депутат е акционер някъде по схемата по примера на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ
 • Самонадеец
  Отговор
  6 06:42  28.08.16
  You believe that you can fly in you Imaginations! Наивник ! Ти много добре знаеш, че ще залезеш тъй бързо както както и изгря. Ти сам не знаеш на къде си тръгнал. На кого служиш сам не знаеш.
 • Бай хой
  Отговор
  7 12:42  28.08.16
  И тия думи от устата на същество готово да продаде майка си и баща си за служба и нашивки. Точно от тия които предадоха Българското небе в ръцете на поробителя турция.

Напиши коментар:


Публикувай