723 1

Кунева защити Борисов за срещите му в Турция

Няма как да не говорим със страна, която е наш съсед, аргументира се тя

Кунева защити Борисов за срещите му в Турция
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева защити премиерът Бойко Борисов за срещите, които проведе с турският премиер Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Тайип Ердоган в Турция. По bTV тя заяви, че това е било правилното решение.

„Това са много важни двустранни разговори, които протекоха”, допълни тя.

„Жан-Клод Юнкер каза, че е трябва да се говори за визова либерализация. Каза го преди Бойко Борисов да отиде в Турция, каза го с тези думи и когато седмица по-късно премиерът посети съседна на собствената си държава, той беше атакуван от собствената си страна. Това е крайно нездраво – няма как да не говорим със страна, която е наш съсед”, допълни вицепремиерът.

Меглена Кунева отхвърли твърдението на Радан Кънев, че страната ни променя посоката на своята външнополитическа ориентация.

„Аз съм против хората да бъдат използвани. Не смятам, че е правилно да се използва президента Росен Плевнелиев, за да узурпираш неговия образ и по този начин да декларираш политическите си позиции”, допълни вицепремиерът Кунева по повод Кънев.

„Единственият, без когото Реформаторският блок оцеля, е Радан Кънев. Блокът продължава да работи, ние продължихме да печелим избори (…) Кънев просто се изолира, след което се върна при нас”, каза Кунева.

На въпрос как Реформаторският блок приема посещението на Касим Дал в Турция на митинг в подкрепа на Реджеп Ердоган, Кунева поясни, че неговото присъствие по никакъв начин влияе на решенията, които се взимат в коалицията. „Това е лично техен партиен въпрос”, каза още тя.

В позицията си на вицепремиер Меглена Кунева защити всички министри на Реформаторския блок като изреди техните постижение по време на работата на коалиционното правителство.

По повод кандидат-президентската кампания Кунева каза, че Реформаторският блок има достатъчно добри кандидати, като не може да избере само един.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кукунев
    Отговор
    1 10:11  31.08.16
    Това недоразумение е крайно наложително да ходи някъде на село да си даскалува /ако не го бият селяните/ ...

Напиши коментар:


Публикувай