855 5

Не съм човекът, който ще сватосва АБВ и БСП

Имах условие да не бъда въвличан в междупартийни борби, заяви Радев

Анжелина Димитрова

Бях поканен от БСП, бях приет и от АБВ за кандидат за президент. Имах условие да не бъда въвличан в междупартийни борби. Не съм човекът, който ще сватосва АБВ и БСП, заяви по bTV ген. Румен Радев, кандидат за президент на БСП.

От „Позитано” 20 решиха, че кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, начело със Стефан Данаилов.

Имах условие да не бъда въвличан в междупартийни войни, не приемам позицията да „сватосвам” тези партии. Така Радев коментира разрива в отношенията между БСП и АБВ и оплакването на лидера на АБВ Георги Първанов, че генералът не отговарял на телефонните му обаждания.

Бившият командир на Военновъздушните сили (ВВС) уточни, че поканата от лидера на БСП Корнелия Нинова е дошла, малко преди той да подаде оставка. Решението за оставката е взел отдавна. Той не отговорил веднага на Нинова, но когато подал оставка и чул коментарите на премиера Бойко Борисов и на военния министър Николай Ненчев, приел поканата на столетницата.

Ген. Радев напомни и мотива си за оставката като командир на ВСС – фактът, че въздушното пространство ще се охранява от чужди самолети срещу заплащане. „От две години водя борба за оцеляването на ВВС – за запазване суверенитета на нашето въздушно пространство, за запазване достойнството на хората.  Имаме срамна концепция за съвместен еърполисинг. Направих всичко възможно да не загубим въздушен суверенитет, защото това е на крачка от загуба на национален суверенитет”, коментира Радев.

Той уточни, че в близко бъдеще американските ВВС ще бъдат в България една седмица и съвместно с нашите летци ще охраняват нашето небе. Концепцията обаче предвижда и платена охрана от чужди военновъздушни сили срещу заплащане и това ще ни струва милиони, допълни генералът.

Обвиненията на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева той определи като ярък пример за безотговорно политическо говорене. Такива изказвания ме забавляват – хващат една теза или си я измислят, и я изплющяват. Дончева свири на ненастроена цигулка”, обяви още кандидатът за президент на АБВ.

Той обяви, че основната му задача, ако стане президент, би била да е коректив на управляващата в момента партия ГЕРБ. В България липсва разделение на властите – една партия е обсебила и изпълнителната, и законодателната власт, и влияе на съдебната, няма коректив”, смята Румен Радев.

Той нападна ГЕРБ, като ги нарече „партията-държава”, за това, че все още не са обявили кандидата си за президент.

Относно настоящият президент Росен Плевнелиев Радев смята, че той е положил старание, но като главнокомандващ Българската армия често е бил неадекватен.

За отношенията ни с Турция кандидатът на президент на БСП смята, че нашите управляващи са избрали да не водят външна политика, а да правят каквото кажат началниците в Брюксел. „България трябва да води диалог, но не може да бъдем говорители на Турция, вие знаете ли Бойко Борисов оторизиран ли е да води диалог между Турция и Европейския съюз. Йълдъръм за какъв товар говореше, от който ще ни облекчат”, попита ген. Радев.

Относно снимката, на която държи жена за ръка, Радев каза: "Шумно афишираната ми любовница е законната ми съпруга, уточни кандидатът за президент на БСП".

Ако не спечели президентските избори Румен Радев има планове, които не са свързани с политиката. Той има самочувствието, че може да победи Бойко Борисов на президентския вот.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Де юре
  Отговор
  1 09:55  31.08.16
  Абе генерален, що ти трябваше да се цапаш.
 • Де факто
  Отговор
  2 10:08  31.08.16
  Ае братчет що не си караш самолета и да не се навираш и ти в казана .... Не можете да биете ГЕРБ не за друго ,ами щото всеки дърпа чергата за себе си!Ако няма обединение -няма да има промяна!Кога ще поумнеете!Бат Бойко се облизва покрай Меркел заради фондовете и хвана последния влак с оградата на турската граница под натиска на ПФ.Иначе сега щяха да минат като луди крави през страната...
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:42  31.08.16
  Генерала иска да е с генералска пенсия и президентска заплата.И жена му иска така.И децата му искат така.Но не само за 1 мандат,а за много мандати.Затова и ще влезе в битката със строева крачка,пък каквото самолет покаже!
 • Овенен офцерин
  Отговор
  4 14:23  31.08.16
  Камуфлажник т.е има форма но съдържание - уви. Апропо,тогава за какво бе това ШОУО на Шипка? Не бе ли политическа "димка" за извършване на маньовър във върховете в борбата за ярмата. Както е казал народа - не бързайте да се радвате на малкото прасенце, защото не се знае каква свиня ще излезе от него". Защо мисля така ли? Ами вникнете в речта му на Шипка и в тази статия. Като извадите баластрата, пясъка и цимента остава - гола вода! Няма национална линия. Няма хоризонт. Няма компас зи посока към изхода. Излиза че ни пробутват друг кумчо Вълчо, който да пази стадото, като бате Бойко. За кой ли път ще попаднем в "щопор или свредел" от който излизане няма. Да живее Русия! Там е изхода.
 • В едно е прав
  Отговор
  5 04:54  01.09.16
  Прав си. Ти наистина не си този човек за който те представят. И ти добре разбираш , че ще се окепазиш като човек. Ако уважаваш себе си запей " назад назад моме Елено че да не седнеш на вретено". Влизайки в оркестъра , ще свириш каквото ти кажат а не каквото ти поискаш. Нал си овенен би следвало да го чуваш петела.

Напиши коментар:


Публикувай