804 2

Нарушаващите закона бежанци отиват в центрове от затворен тип

Нарушаващите закона бежанци отиват в центрове от затворен тип
Анжелина Димитрова

Правителството ще разгледа промени в работата на Държавната агенция за бежанците, с които се предвижда настаняване в помещения от затворен тип за нарушителите на закона. Председателят на Агенцията Петя Първанова заяви по БНР, че идеята е да се даде възможност за подобряване на административния контрол върху лица, нарушили някакви норми. Тя уточни, че след настаняването в подобни помещения процедурата по даване на закрила продължава.

До момента в Закона за убежището и бежанците е предвидено свободно придвижване на територията на цялата страна, а сега се обсъжда идеята компетентният орган да може да определя зони на придвижване, които трябва да са достатъчно големи, за да не се нарушават правата на лицата, обясни още Първанова. Излизането извън зоните ще става с разрешение, като тези зони няма да са 200-300 метра, те ще бъдат километри, подчерта тя.

Ние ясно осъзнаваме, следейки статистиката през последните месеци, че това е необходимо да се случи. Очевидно е, че обстановката налага да има такива центрове от затворен тип, които ще дадат възможност и като генерална превенция, т.е трябва да е известно на лицата, които нарушават реда или не изпълняват законовите указания, че ще бъдат настанявани в такива помещения от затворен тип, каза в предишен свой коментар по темата Петя Първанова.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Домакина от пандиза
  Отговор
  1 09:29  31.08.16
  Дайте ги насам тия резани гибони - очакваме ги у пандизо. Немат работа у центъро па бил той и "затворен" тип. Най-затворено е при назе.
 • Де факто
  Отговор
  2 10:54  31.08.16
  Нарушаващите реда да ги пращат кой откъдето е дошъл -стига сте ги тантуркали тия бежанци -те са тук заради по-добър живот и демокрация ,а не заради измислени /хамерикански/ войни...

Напиши коментар:


Публикувай