1 490 4

Депутатите не пожелаха да изслушат Борисов

Въпреки това обаче той ще бъде поканен в парламента, обеща председателят на парламента Цецка Цачева след молба на БСП

Депутатите не пожелаха да изслушат Борисов
Анжелина Димитрова

Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите за проведените срещи в Турция и Германия и позициите, заявени от него от името на България. Въпреки това обаче Борисов ще бъде поканен в парламента, обеща председателят на парламента Цецка Цачева след молба на БСП.

При две гласувания, депутатите не одобриха предложението на БСП Борисов да дойде в парламента. „За“ предложението за включване в дневния ред гласуваха 44 народни представители, „против“ - 87 , „въздържали се“ – 30.

Ангел Найденов мотивира искането си така: „Някои специалисти определиха позицията на Турция: Или визи, или бежанци - от спектъра инструмент за натиск до откровен рекет. Българският министър-председател с посещението си в Анкара създаде впечатлението, че той едностранно се ангажира с тази позиция, както и че той е един своеобразен куриер на посланието, което отправи турският президент. Затова ние трябва да чуем аргументите от негова страна.“

Найденов посочи, че няма по-важна тема за България от темата за защитата на сигурността и нашите интереси относно миграционната вълна и възможностите за формиране на единна европейска политика.

„От тази гледна точка темата е свързана с поне две предизвикателства, които се изправят пред нас и страната“, каза още той. По думите му първото е рискът от неконтролируемо нахлуване на бежанци, а второто демонстрираната неспособност на ЕС да формира общо решение и позиция като отношение към този риск.

След като Парламентът не прие искането на БСП, изслушването на премиера да бъде включено като точка в дневния ред, народният представител Найденов призова председателят на НС Цецка Цачева да покани министър-председателят в парламента.

„Нека да си пожелаем активен, но спокоен от силни политически пристрастия сезон“, каза в началото на новата есенна сесия и старта на новия политически сезон в парламента Цецка Цачева и си пожела качествени закони.

„Добре сме се събрали след августовските дни, определени ни за отдих. Надявам се, и нека си пожелаем, да имаме един активен, но спокоен от силни политически пристрастия сезон, който да се увенчае с качествени законодателни актове, които да бъдат приети в тази пленарна зала", заяви тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПРАБАБА73
  Отговор
  1 11:12  31.08.16
  и защо да не го изслушат.подмазват му се почти всички.нали затова са там всичките депутати,за да решават заедно съдбините на България,а не еднолично.
 • onq s konq
  Отговор
  2 11:18  31.08.16
  БСПто иска да ядосва бат Бойко щото му е скучно само да чете вестници на столовете

  Коментиран от #4

 • peter
  Отговор
  3 13:40  31.08.16
  ZNACHI BOIKO BORISOV S TOVA NEGOVO KURIERSTVO DOKAZA CHE BULHARIA E OSHTE PO OPRAVLENIETO NA. TURKISH KEBAB. AI NAZDRAWE TOGAVA VSKICHKI TURCI BRATQ. NO ZNAM EDNO RUSIA NQMA DANI PROSTI ZA TOVA
 • оня с магарето
  Отговор
  4 20:00  31.08.16

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Пак си зобал нещо дето не ти понася ! Марш на промивки !!!

Напиши коментар:


Публикувай