1 474 4

Депутатите не пожелаха да изслушат Борисов

Въпреки това обаче той ще бъде поканен в парламента, обеща председателят на парламента Цецка Цачева след молба на БСП

Анжелина Димитрова

Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите за проведените срещи в Турция и Германия и позициите, заявени от него от името на България. Въпреки това обаче Борисов ще бъде поканен в парламента, обеща председателят на парламента Цецка Цачева след молба на БСП.

При две гласувания, депутатите не одобриха предложението на БСП Борисов да дойде в парламента. „За“ предложението за включване в дневния ред гласуваха 44 народни представители, „против“ - 87 , „въздържали се“ – 30.

Ангел Найденов мотивира искането си така: „Някои специалисти определиха позицията на Турция: Или визи, или бежанци - от спектъра инструмент за натиск до откровен рекет. Българският министър-председател с посещението си в Анкара създаде впечатлението, че той едностранно се ангажира с тази позиция, както и че той е един своеобразен куриер на посланието, което отправи турският президент. Затова ние трябва да чуем аргументите от негова страна.“

Найденов посочи, че няма по-важна тема за България от темата за защитата на сигурността и нашите интереси относно миграционната вълна и възможностите за формиране на единна европейска политика.

„От тази гледна точка темата е свързана с поне две предизвикателства, които се изправят пред нас и страната“, каза още той. По думите му първото е рискът от неконтролируемо нахлуване на бежанци, а второто демонстрираната неспособност на ЕС да формира общо решение и позиция като отношение към този риск.

След като Парламентът не прие искането на БСП, изслушването на премиера да бъде включено като точка в дневния ред, народният представител Найденов призова председателят на НС Цецка Цачева да покани министър-председателят в парламента.

„Нека да си пожелаем активен, но спокоен от силни политически пристрастия сезон“, каза в началото на новата есенна сесия и старта на новия политически сезон в парламента Цецка Цачева и си пожела качествени закони.

„Добре сме се събрали след августовските дни, определени ни за отдих. Надявам се, и нека си пожелаем, да имаме един активен, но спокоен от силни политически пристрастия сезон, който да се увенчае с качествени законодателни актове, които да бъдат приети в тази пленарна зала", заяви тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПРАБАБА73
  Отговор
  1 11:12  31.08.16
  и защо да не го изслушат.подмазват му се почти всички.нали затова са там всичките депутати,за да решават заедно съдбините на България,а не еднолично.
 • onq s konq
  Отговор
  2 11:18  31.08.16
  БСПто иска да ядосва бат Бойко щото му е скучно само да чете вестници на столовете

  Коментиран от #4

 • peter
  Отговор
  3 13:40  31.08.16
  ZNACHI BOIKO BORISOV S TOVA NEGOVO KURIERSTVO DOKAZA CHE BULHARIA E OSHTE PO OPRAVLENIETO NA. TURKISH KEBAB. AI NAZDRAWE TOGAVA VSKICHKI TURCI BRATQ. NO ZNAM EDNO RUSIA NQMA DANI PROSTI ZA TOVA
 • оня с магарето
  Отговор
  4 20:00  31.08.16

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Пак си зобал нещо дето не ти понася ! Марш на промивки !!!

Напиши коментар:


Публикувай