1 299 3

Правителството одобри по-строги мерки за контрол на бежанците

Бежанци, които нарушават закона ще бъдат изпращани в центрове от затворен тип

Милена Трачева

Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Държавната агенция за бежанците (ДАБ), които го привеждат в съответствие с влезлите в сила изменения и допълнения в Закона за убежището и бежанците. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Законовите промени, намерили отражение в Устройствения правилник на ДАБ, са свързани с оптимизация на процедурата по разглеждане на молбата за международна закрила, както и с предвидената възможност за временно настаняване на кандидати за международна закрила в център на ДАБ от затворен тип, при наличието на изрично предвидени в Закона условия.

Бежанците у нас ще могат да се движат в строго определени зони. Въпросните зони могат да бъдат цели квартали или дори градове, като в тях трябва задължително да има болница, училище и пазар.

Ще бъдат обособени и центрове от затворен тип, в които ще бъдат настанявани бежанци, които системно нарушават реда или чакат закрила. Около тези центрове ще бъдат издигнати огради и няма да може да се влиза или излиза от тях без придружител.

Мерките бяха гласувани заради засиления мигрантски натиск и масовия бой в центъра за бежанци в Харманли, където след инцидента бе въведен вечерен час, а полицейският контрол бе засилен.



Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Крис
  Отговор
  1 13:40  31.08.16
  По-стоги? Явно хората с тоги ще вземат мерки.
 • зад границата
  Отговор
  2 14:50  31.08.16
  А не е ли по-лесно изобщо да не се допускат да ни налазват имигранти ??? А ако някои все пак влезе веднага в "закрит хотел" и после от там от където е дошъл! Когато пенсионерите получат достойна пенсия за достойно съществуване, когато се повиши на + демографския ръст на българския етнос, когато има работа и нормални доходи тогава може и да решите да пуснете някой имигрант, но докато това не се случи всички тия нашественици нямат място тук! И не ми говорете за хуманизъм, а прочетете пак за пенсионерите, демографски срив и т.н !
 • Патриот
  Отговор
  3 15:58  31.08.16
  Затваряте границата и не пущате никой.Защо трябва да се съобразяваме със Европа трябва да си устояваме собствените интереси и интересите на народа ни който е останал и не е напуснал държавата ни.Европа иска да ни направи гето на ислемисти / джахидисти/.Политиците ни трябва незабавно да се вземат в ръце и да устояват интересите на България пред Европа.

Напиши коментар:


Публикувай