865 1

Нашият кандидат се справя добре

Другите още не сме ги видели в пряк сблъсък, заяви ген. Бриго Аспарухов

Анжелина Димитрова

Професията на президента е интересна, а битката – още по интересна. Особено за кандидатите, които ще бъдат излъчени за президенти ще бъде интересно. Това каза по БНР членът на Изпълнителното бюро на БСП ген. Бриго Аспарухов, според когото избирателите на БСП са искали партията да издигне свой кандидат. Той е убеден, че изборът на непартиен кандидат е бил правилен.

„Битката започна, но е съвсем в началото. Труден е пътят, който трябва да бъде извървян от всеки кандидат, ако иска да изпълни със съдържание онова, което желае да изгради като представа за себе си, за бъдещия президент на България. Виждам такива усилия в нашя кандидат, макар че изявите са съвсем спорадични, съвсем в началото е. Виждам надежда и се справя добре. Другите кандидати още не сме ги видели в пряк сблъсък. Когато ги видим, можем да преценим.

Обединението в ляво аз съм сигурен, че ще настъпи в самите избиратели, а не в ръководствата. Това ще се види и на самите избори.  Убеден съм, че гласоподавателите на АБВ ще гласуват за нашия кандидат“, заяви той.

Аспарухов оцени прогнозата на Калфин, че БСП ще загуби изборите като „малко смела“. Той смята, че Борисов няма да се кандидатира за президент:

„Кандидатът на ГЕРБ ще бъде някой сравнително известен човек, но това дава шанс на нашия кандидат да постигне, ако не на първи тур, на балотаж и победа. Не го казвам случайно!

Интересна битка предстои! Мисля, че посещението на нашия премиер в Турция има силно вътрешнополитическо влияние и по-малко външнополитическо, независимо че беше отбелязано от анализаторите като сериозна стъпка на нашия премиер. Да не бързаме със стъпките, защото империята Турция не прави случайни ходове и мисля, че не трябва лековато да се отнасяме към всичко, което те ни казват, защото в един момент ще излезем като послушници пред тях.“

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дюк
    Отговор
    1 11:27  01.09.16
    Много самонадеяно.Едва ли БСП ще разпознаят ген.Радев,като свой кандидат,говоря за привържениците на партията.

Напиши коментар:


Публикувай