779 4

Образованието е ключът към това деца да спрат да раждат деца

Лидерът на „Евророма” коментира случая, при който 14-годишна стана майка на сиамски близнаци

Образованието е ключът към това деца да спрат да раждат деца
Снимка: Фейсбук
Анжелина Димитрова

„Образованието е ключът към прекратяването на порочната практика деца да раждат деца”. Това заяви по Нова телевизия председателят на партия „Евророма” Цветелин Кънчев.

Коментарът му бе повод случая с родените от 14-годишно момиче сиамски близнаци в ромската махала в Сливен. Оказа се, че бащата на децата дори е роднина на младата майка – неин втори братовчед.

„Важен е и личният пример. Ако в една ромска общност има дори няколко висшисти, техният брой веднага ще се увеличи, най-малкото заради съседските надпревари”, каза още Кънчев.

Според него и медиите могат да помогнат за това деца да не стават родители в ранна възраст като показват добрите, а не лошите примери.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Смех
  Отговор
  1 10:56  01.09.16
  И в момента има роми в университетите - те са единици и заслужават уважение! Неграмотните и мързеливи цигани, нямат място в обществото ни, докато не започнат да изпълняват задълженията си към него, като всички нас. Училище, работа, плащане на данъци, и след това права и гласуване!
 • Приказки
  Отговор
  2 16:19  01.09.16
  Ами вие, ромските лидери - Евророма, Дром и сие, какво правите? Нали затова ви зариват с пари по разни програми да ограмотявате и интегрирате хората от малцинствата. Криете се в черупките си и когато се случи нещо сте на първа линия да коментирате и да давате умни съвети! И крайно време е вече държавата да спре да раздава помощи на хора, които не са положили и един час труд през живота си!!!
 • Де юре
  Отговор
  3 16:31  01.09.16
  Няма такова нещо! Който е оплодил непълнолетната в затвора, на нея и се отнемат родителски права, детето в дом, където да не чува ромска реч. И те така, и кастрация на всички!
 • Бат Саше
  Отговор
  4 20:40  01.09.16
  Единственият ключ е кастрацията, приятелю Кънчев!

Напиши коментар:


Публикувай