2 561 11

Кандидатът за президент с мотор: Аз съм един от вас

Калина Петрова

Камен Попов, станал известен в публичното пространство с шамара, който удари на Волен Сидеров в нощта на изборите за местна власт и връзките си с рокерското движение „Нощните вълци“, обяви кандидатурата си за президент.

„Избрах да обявя намерението си да вляза в надпреварата за президентските избори на светлия християнски празник  Св. Симеон Стълпник, защото житието на светеца е героична и красива метафора за човека и подвига. Съвременният прочит на тази канонична история е сюжетът за човека излязъл от зоната на комфорт, за да спечели доверието на хората, а сетне и на Бог.  Аз съм един от вас. Един от възможните седем милиона отговора на гузното мълчание и въпросите, които остават без отговор вече едно поколение.“ С тези думи кандидатът издигнат от инициативен комитет и подкрепен от бизнесмени, представители на академичните среди, спортисти и десетки рокери, откри първата си пресконференция. В краткия ритуал по обявяване на кандидатурата се включи семейството на „момчето с мотора“, както е известен сред приятелите си. 

„ Децата ми са тук и ще останат в България. Това е основната причина да се включа в това състезание – децата свикнаха да приемат схемаджийството, стремежът към лесни пари и слугинажа за норма. Не се търпи вече. Това ли е перспективата, която им чертаем – бригада в Америка и после някъде далече от корените и семейството? Ние сме християни и е време да се върнем при изначалните ценности“.

Кандидатът очерта вижданията си за националната сигурност и суверенитет на страната, като посочи необходимостта от затягане на граничния контрол, връщане на армията в кондиция, възстановяване на връзките с Русия и неутралитет по болните и конфликтни геополитически въпроси.

Камен Попов е известен с  подкрепата, която оказа през миналата година на протеста на полицаите във връзка с атаките срещу тях и инициираните от дълго време събития, определяни като патриотични и националистически.

           

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чакала
  Отговор
  1 16:06  01.09.16
  Този К. Попов за какви ни има нас и за какъв се мисли бе ?? С това изражение ........ освен в некое казхстанско село ....... Камен Попов ........... то и името му е тъпо
 • Чекела
  Отговор
  2 16:07  01.09.16
  Рокерче на 50 г ????
 • Един от Вад
  Отговор
  3 16:09  01.09.16
  Май вече не иска да е един от нас, а един от тях.
 • Али от Кешан
  Отговор
  4 16:30  01.09.16
  Жив памак, стига са на командвали памаци,м....ли и евреии..

 • троловете почнаха
  Отговор
  5 17:18  01.09.16
  Платените тролчета започнаха да си заработват парите с малоумните коментари! мишки зад фалшиви имена, ще изкарате по 20 лева и после пак ще си живеете мизерния живот с домашна шльокавица на село
 • Бай хой
  Отговор
  6 17:37  01.09.16
  Ами то в милата ни Родина престъпниците вместо да са в затвора се кандидатират за президенти.
 • INTRUDER
  Отговор
  7 18:44  01.09.16
  ЗАЩО СИ НА ТРАЙК...НЕ МОЖЕШ ДА КАРАШ ИСТИНСКИ БАЙК??? АКО ТИ СТАНЕШ ПРЕЗИДЕНТ, АЗ ЩЕ СИ СПРЕТНА МАЧ С ПУЛЕВ, КЛИЧКО, БАГАТА, ТАЙСЪН И...НЕКА МЕ ПРЕБИЯТ ОТ БОЙ!ПЛАТЕН "ХУЛИГАН", СМЕШНИК СЪС ШУШЛЯК...
 • Бай хой
  Отговор
  8 18:56  01.09.16
  Индивиди които бият опозицията независимо кои са те и независимо коя е самата опозиция се наричат ЛУМПЕНИ.
 • колю
  Отговор
  9 07:29  02.09.16
  Този, Марешки, Баневи.....Нямат край родолюбците спасители.
 • гост
  Отговор
  10 13:02  02.09.16
  Бреййййй, изпаднах в дилема: Митьо Пищова ли, Камен Попов ли? Все пак ще изчакам и предложението на ГЕРБ. Кой знае, може да е по-добро, макар че исторически погледнато - надали. Мъка, мъка!
 • отвратен
  Отговор
  11 01:34  06.09.16
  Този изверг, не трябва ли да е в затвора. Публично пред милиони зрители удари депутат. Нещо повече бил и русофил. Наруши кодекса на самураите в Бушидо, да не нападаш беззащитен човек.Този ми прилича на трактора който също се гласеше за президент... Е.ахти държавата !!!

Напиши коментар:


Публикувай