1 025 2

Ако кандидатите ни са втори или трети, ще подкрепим ГЕРБ на втория тур

На този етап не се налага изпращането на повече хора на границата, заяви Ненчев

Ако кандидатите ни са втори или трети, ще подкрепим ГЕРБ на втория тур
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Големи са шансовете на кандидат- президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Това каза министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев в отговор на въпрос преди участието си в заседанието на парламентарната комисия по отбрана.

Имаме достойни кандидати, които отговарят на нашите изисквания, заяви той и допълни, че предстои двойката да бъде одобрена от Изпълнителния съвет на коалицията след празниците.

По думите му ако техните кандидати са втори или трети, то Реформаторският блок ще подкрепи кандидата на ГЕРБ на втория тур.

От БЗНС са подкрепили кандидатурата на Гроздан Караджов, но гласовете не са им достигнали и кандидатурата на Трайчо Трайков е събрала повече гласове, каза още Ненчев. Той посочи, че не намира нищо смущаващо за избирателите около името на Трайчо Трайков и допълни, че той дълго време е бил част от Гражданския съвет, работили са на изборите за Европарламент и на парламентарните, а сега той е общински съветник от квотата на Реформаторския блок.

"Не съм останал с впечатления, че има настроения.Това беше въпрос на предпочитания. Ние имахме решение да подкрепим Гроздан Караджов, но при положение ,че той не събра достатъчно гласове, това беше най-разумното", коментира Николай Ненчев. По думите му обаче, най-добрият вариант е бил за единна кандидатура на РБ с ГЕРБ. 

Ненчев каза още, че не би искал да коментира кандидатурата на ген. Румен Радев. Той отговори, че не вижда сериозна конкуренция в лицето на Радев.

Ненчев каза, че на днешната среща на премиера Борисов с Реформаторския блок са били коментирани редица въпроси, свързани с новия политически сезон.

По думите му съвместната охрана на въздушното ни пространство от ВВС на България заедно със САЩ ще започне на 9 септември за една седмица, експериментално. Ненчев посочи, че разговорите за съвместна охрана с Полша са в много напреднала фаза и изрази надежда да се постигне споразумение.  

За договора за ремонт на изтребителите МиГ-29 от Полша той каза, че до сега полската страна изпълнява перфектно своите договорености и в рамките на ноември ще имаме ремонтирани още два двигателя и готов още един самолет. Силно вярвам, че до края на годината ще имаме още 10 двигателя, което означава още шест МиГ-29, което е много голям напредък, подчерта той.

Сред въпросите, които коментира пред депутатите от комисията, Ненчев каза, че на този етап не се налага изпращането на повече военнослужещи за охрана на южната ни граница. Предприех инициативи, с които трябваше да обучим една немалка част от нашите военнослужещи съвместно с МВР и Гранична полиция и при необходимост те имат готовност в рамките на няколко часа да се предислоцират там, подчерта той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тодоров
  Отговор
  1 08:30  02.09.16
  Тези РЕФОРМАТОРИ защо не вземат да се разпуснат. Като гледаме и слушаме Ненчев, "хвани единия, цапни другия". Аз пък без да съм политически анализатор и политически ангажиран, веднага мога да споделя мнение, че Трайчо Трайков няма никакви шансове за президент. Безличен министър с нищо незапомнящи се действия и никакъв принос нито в политиката, нито в икономиката. Но явно на РЕФОРМАТОРИТЕ това им е нивото и кадровия потенциал.
 • бббббб
  Отговор
  2 11:45  02.09.16
  Това е ясно,че ще са втори или трети.Значи далаверата е уредена.И с малко фалшифициране ще имаме нов палячо на ГРОБ!

Напиши коментар:


Публикувай