1 560 1

Бъчварова да защити обществото, не само премиера

Калина Петрова

„Три дни цялата държава се занимава с изясняването на личните отношения на премиера Борисов. Отделихме толкова време на случка с интимен характер, а на нашия сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици милиони, за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат”. Това заяви народният представител от БСП лява България Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Той призова министър Бъчварова, със същия устрем, с който защитава честта на премиера, да защитава и интересите на хората и обществото. „Борисов ще отговаря за действията на всичките си министри”, коментира депутатът от левицата и допълни, че БСП е внесла питане към Бъчварова, относно всички действия на служители на МВР. „Стотици хиляди българи гледаха клипа, те в опасност ли са?”, попита още Бойчев.

Кирил Добрев: Бъчварова да си задейства службите по това икономическо престъпление и да има краен резултат

„Преди три месеца внесохме сигнал, в който става въпрос за стотици милиони злоупотреби. Както обича да казва премиерът: ако службите си вършеха работата, този човек можеше и да не е на събора”, допълни по темата народният представител Кирил Добрев. Той призова министър Бъчварова да си задейства службите, Икономическа полиция и всички останали, които работят по това икономическо престъпление и да има краен резултат. „А не да се занимава с арести на журналисти и пияни фенове”, каза още той. Добрев подчерта, че докато е вървяло интервюто на премиера вчера, двама души са били в ареста. „Един районен полицейски шеф сам няма да инициира ареста на местен олигарх. Кой е наредил да приберат и след това да бъдат освободени полицейските шефове?”, попита още народният представител. Според него Бъчварова два месеца не е имала време да дойде до парламента да отговаря на актуални въпроси. „Надявам се другата седмица да се видим”, допълни Кирил Добрев. 

Факти.бг припомня, че става въпрос за репликите на Методи Бачев, собственик на "Агромах", разпространения клип, ареста на журналиста Иван Хамбарджийски - Бриндои последвалото освобождаване на шефа на полицията Росен Танушев.

Стана ясно, че е имало арести и разпити заради обида по адрес на премиера. Последва и оставка на висш полицай. Шефът на една от най-големите строителни фирми у нас "Агромах" Методи Бачев беше задържан, след като в интернет беше разпространен клип от селски събор, на който той използва нецензурни думи за Бойко Борисов. Полицията в Благоевград започна проверка.

Така нареченият случай „Симитли” тръгна от селски събор и стигна до прокурор. За мъжкото достойнство на тамошния кмет, възпято от шефа на „Агромах”, е била сигнализирана полицията в Благоевград.  

Прокуратурата започнала проверка за нецензурните изрази на строителния предприемач, които величаят кмета на Симитли, но обиждат премиера. Така Методи Бачев се оказал със щракнати белезници.

Заедно с него в полицията е привикан и местен репортер - автор на клипчето, което разсмя едни и възмути други.Методи Бачев има своя версия - изнудвали го. Твърди, че собственикът на сайта който е публикувал клипа - Иван Хамбарджийски - Бриндо, поискал 10 000 лева, за да не пуска клипчето. Полицията и прокуратурата също се разминаха във версиите, но по друга тема - защо е арестуван Бачев. В край на крайщата си замина Росен Танушев, шеф на полицията в Благоевград.

 

 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Това е несериозно
    Отговор
    1 20:59  02.09.16
    Ако съдеха всички дето се хвалят,че са ч.кали някоя/го цялата държава трябва да е в затвора.

Напиши коментар:


Публикувай