1 393 1

Пускат движението по Северната тангента

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Движението по Северната скоростна тангента ще бъде възстановено днес около 16 ч., съобщиха от АПИ.

До цялостното приключване на участък 2 от Западната дъга остава за доизграждане осветлението на пътен възел „Северна скоростна тангента“, полагане на пътната маркировка, знаци и ограничителни системи, съобщава ръководителят на Екипа за управление на проекта в АПИ инж. Валентин Илиев.

Предвижда се обектът да бъде въведен в експлоатация на 14 септември. На 25 август за улеснение на трафика по Околовръстния път бе пуснато частично двупосочно движението в едното платно между п. в. „Северна скоростна тангента“ и п. в. „Сливница“ на СОП. Тази организация ще бъде до окончателното завършване на всички предвидени дейности по проекта.

Западната дъга на СОП е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата. До изграждането на АМ „Калотина“ тежкото транзитно движение от Калотина към АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ ще се поема от Западната дъга. Със завършването на проекта се осигурява транзитна връзка между магистралите „Люлин“, „Струма“, Хемус“ и „Тракия“.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ВайВай
    Отговор
    1 16:27  02.09.16
    Тия квадратни километри асфалт със кръв и сълзи ще платите накрая! Как...?! Ще го разберете - Бог си знае работата!

Напиши коментар:


Публикувай