2 328 8

Истерия по нов учебник: Турското съжителство стана робство

Калина Петрова

Появи се първият учебник по история, в който турското съжителство е робство, а Левски е човекът, благодарение на който робите са станали народ, съобщи OFFNews.

Помагалото излезе вчера, казва се Учебник по Родинознание за ученици от 1 до 4 клас, състои се от 65 страници и се разпространява безплатно.

Негов автор е директорът на Регионалния музей в Добрич Костадин Костадинов.

Авторът се е вдъхновил да го напише от сина си, когато е започнал да учи с него от Учебника по Човек и общество, който се явява учебник по история за малките ученици. Тогава той видял, че българската история е изопачена и в учебника липсва българското самосъзнание. Според автора на новото помагало учебниците по история за децата целят дезинтерграция на нацията.

Тогава Костадинов решава да напише учебник, който да е българо-центричен.

„В Учебника по Човек и общество на първа страница пише: „Здравейте, деца в нашата страна“, разказва Костадинов и добавя „Коя е тази страна?“. Думите „България“ и „българин“ се споменавали в сегашния учебник по история за малките на 63 и 64 страница, е пресметнал авторът.

А неговият учебник започва така: „Нашата държава се казва България и в нея живеят българи“.

В неговото помагало по Родинознание пише, че българският народ е 10 милиона души, но 3 милиона живеят в Македония, Турция, Сърбия. Също турското робство е написано като турско робство, а не с думите „турско съжителство“, „османско владичество“ или „съвместно културно проникване“, както е в сегашните учебници.

„А Левски е описан, както Вазов го е описал – като човека, който е помогнал робите да станат народ и като Апостол на Свободата“, обяснява авторът.

А битката за Шипка....тя е описана в половин страница – „4000 българи срещу 40 000 турци, три дни битка и отчаяние, докато не е дошъл руският полк да ги спаси“ - така както е била, с отчаянието, с боя. „В сегашния Учебник по Човек и общество за 4 клас за боя на Шипка има едно изречение“, уточнява Костадинов – „На Шипка са се били румънци, руснаци, турци и българи“. „Какви румънци?“, чуди се авторът.

В неговия учебник има история, малко география и гражданско образование, а именно какви са правата и задълженията на един човек, което сега се учи чак в 11 клас.

„Та до 11 клас, ако не знаеш, че трябва да си изхвърляш боклука, няма как след 11-ти клас да го научиш“, категоричен е Костадинов, който уточнява, че преди 1944 година в България във всички учебници е имало гражданско образование.

Истерия

Новият учебник, който не е признат от Министерство на образованието, обаче набира сила и вече влиза по един или друг начин в образователната система.

Само за два дни, откак е излязъл от печат, родители, директори, учители са поръчали близо 3000 бройки.

Намерението на родителите е да обучават децата си по този учебник вкъщи. Голям интерес към него има от българските училища в чужбина, където категорично искат да учат по него. Вече са отпътували бройки към Лондон, Америка и Ирландия.

Преди да реши да се захване и сам да напише своя труд Костадин Костадинов се е срещнал с трима министри, които са го лъгали, че учебниците ще бъдат променени.

„Ролята на държавата я няма, всичко в българското образование се движи от американския посланик“, категоричен е той и добавя, че родителите са принудени като Паисий и Софроний да пишат тайно българската история, за да стигне до децата им.

И последните два дни писателят Костадин Костадинов цял ден опакова учебници и ги праща в България и по света – безплатно, за да се знае коя е България и каква е нейната история. Тъй като интересът е огромен, той е качил учебника си и в блога си kostadin.eu, в секцията „Книги“, откъдето може да бъде изтеглен безплатно.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 20:31  02.09.16
  Еса вече Ердо ще отвори шлюза и сичкото бежанец ше се исипе тука.А на бат Бойко ше му се е.е всичката бойна слава!!!А поговорката "г.з глава затрива" ще бъде допълнена-"а учебник-държава":)

  Коментиран от #7

 • Peshaк
  Отговор
  2 20:46  02.09.16
  Браво!
 • Браво
  Отговор
  3 21:41  02.09.16
  Браво на човека!!! А тия от МОН скоро,ще ги "проникнат културно", ако продължават така! Дано държавата не го репресира и унищожи този родолюбец, че такива, които смело да си отстяват българското вече са в Червената книга!
 • гост
  Отговор
  4 21:47  02.09.16
  "съвместно културно проникване“?! Как се казва 69 поза при гейовете: "яйца на очи"

 • евала
  Отговор
  5 05:47  03.09.16
  евала да го направим министър
 • бббббб
  Отговор
  6 09:58  03.09.16
  Най сетне хубава новина.Сега проличаха предателите от управлението.
 • Да ама не
  Отговор
  7 16:31  03.09.16

  До коментар #1 от "onq s konq":

  до #1: " Нищо не ни прави толкова страхливи и безсъвестни, както желанието да се харесаме на другите хора."
 • Бай Здравко
  Отговор
  8 17:22  03.09.16
  Аз не съм роб , моите деди не са били роби или хайдути.Още нещо ,не са били и комунисти паразити . Просто били трудолюбиви хорица . Тоз който се чувства роб ,нака се кръсти на Робски . Или Спартак . Кво ше кажете за бг чорбаджии? За хаджи Генчо робски ?Зорлем роб ? Това за мен е унизение .Искам да съм роб на Лепа Брена .Роб съм на студена ариана със цаца. А останете със здраве .

Напиши коментар:


Публикувай