9 292 6

Спипаха ловец в тежко прегрешение

Калина Петрова

При извършване на проверки по време на ловни излети от служители на Регионалната дирекция по горите - Стара Загора, на 27 август в землището на с. Калояновец инспекторите са констатирали драстично нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча, съобщи "Старозагорски новини". В района на Калояновец, който е към ловното сдружение "Наслука 09" - село Гита, по време на лов за пъдпъдъци и гургулици е спипан ловец от ловната дружина в с.Оряховица, който пренасял отстрелян заек, при положение, че имал бележка за индивидуален лов на пернат дивеч.

През август месец друго не е разрешено. На 20-30 метра от него бил и председателят на ловната дружина-домакин на лова в Калояновец, за когото не е ясно дали е разбрал за извършеното нарушение.

При контакта с инспекторите от РДГ хванатият в крачка ловец се опитал да прикрие заека зад гърба си, след което го пуснал на земята и изразил неведение откъде се е появило отстреляното дългоухо.

Предприетите опити за хитруване не помогнали на прегрешилия. За установеното административно нарушение му е бил съставен акт. Предвиденото от Закона за лова и опазване на дивеча наказание в случаи като този е парична санкция от 200 до 1000 лева и лишаване от право на лов за срок от три години. Припомняме, че от началото на откриването на ловния сезон от Спасителния център за диви животни в Стара Загора съобщиха за два случая за защитени от Закона за биологичното разнообразие птици, които са били застреляни от ловци. И за двата случая са уведомени компетентните органи.

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Qdosan lovdjiq
  Отговор
  1 08:38  03.09.16
  Mesari ne sa naqdahti za tova ve4e iz4ezna dive4a ela da ti zakolq zaek be kolega
 • възмутен
  Отговор
  2 11:45  03.09.16
  За отстрелян заек се вдигна шум до небето а преди времебяха задържани в района на РДГ Царево гранични полицаи с отсреляна дива свиня всичко се потули.Още по врапиращо бе със кмета на Созопол Рейзи който в резерват Ропотамо ко уличиха в незаконен отсрел на кошута но само шум за нищо.
 • ВайВай
  Отговор
  3 20:21  03.09.16
  За кокошка няма прошка... пардон заек! За милиони откраднати и укрити от сите партийни говедца няма закон!
 • тъжно
  Отговор
  4 01:23  04.09.16
  Скоро гора няма да остане. Дървения материал, се продава евтино зад граница.. животните нямат естествен хабитат. Вече нямаме АЕЦ а от утре няма да има и БДЖ.
 • ААА
  Отговор
  5 07:03  04.09.16
  Грозна картина. Не става въпрос толкова за един заек. Времето е топло и не подходящо,зайците са още бременни.Като извади от корема и малките зайчета , и тях ли ще изяде. Закон ловен и божи-винаги оставяй и помагай на животинката да създаде поколение. А след това, когато моментът го позволява, и в полето ти има достатъчно заек, съберете се няколко човека,ударете си един заек ,и си го пригответе заедно, за адет. Торбари и месари-няма да се наядете.
 • Не спете а информирайте
  Отговор
  6 11:14  04.09.16
  По-принцип трябва да има наказание И за председателят на ловната дружина-домакин на лова в Калояновец И за ловеца, но аз предлагам Факти да почне да ни информира всекидневно ЗА поредният убит пенсионер от малолетни "ромчета" , защото статистиката е около 350 - 400 убити на годиина !! И ТАКА Факти ще могат да допринесат НАЙ-СЕТНЕ да се отворят районни управления във всички села, па ако трябва и военните ща вършат тази дейност

Напиши коментар:


Публикувай