914 1

Празник на лютеницата в Лясковец

За поредна, пета, година в Лясковец се проведе конкурс за най-вкусна домашна лютеница, който събра представители на читалища и пенсионерски клубове от града и селата на общината, за да мерят сили в това съревнование, превърнало се вече в традиция, съобщава "Борба".
Празникът бе част от поредицата кулинарни прояви в Лясковец и селата, протичаща под знака на петия карвинг фестивал „Лясковец – пъстра столица на зеленчуците и гурбетчийското градинарство”. Кулинарки и читалищни самодейки разпънаха в централния парк в Лясковец много изложбени щандове, за да покажат пресни и консервирани зеленчуци, карвинг изкуство, плетива, сечива и типични за градинарството предмети. След обяд започна и демонстративното варене на българската доматено-чушчена гозба. В голяма тава миналогодишната победителка Марийка Златева от Козаревец сложи необходимите продукти и представи пред всички своята рецепта. Домати, сладък и подлютен пипер, чесън, сол и захар, малко оцет и олио влязоха в тавата и след няколко часа лютеницата беше готова за хапване.

Велико Търново / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • wezeer
    Отговор
    1 21:16  04.09.16
    Какви зеленчуци освен компир ще стане в оня каманак- каква столица на зеленчуците. Там само в магазина и на пазара чушки и домати може да видиш!

Напиши коментар:


Публикувай