1 829 3

Протест срещу мигрантите в Харманли

Бойко Борисов коментира, че исканията на протестиращите са основателни и обеща, че лагерът в Харманли ще бъде преобразуван в затворен тип

Снимки: БТА
Снимки: БТА

Десетки жители на Харманли, заедно с привърженици на ВМРО се събраха на протест, за да изразят недоволството си срещу мигрантите от бежанския център в града, които нарушават реда и законите.

Протестът започна пред Културния дом, след което шествието под мотото „Срещу безобразията на мигрантите, незачитащи правилата и законите” се насочи към бежанския лагер, съобщи Хасково.инфо.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки поведе протестното шествие. Протестът е организиран от партиите в Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО и „Атака“.

Участниците в протестното шествие искат по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на ножове от мигрантите. Настоява се и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града.

Някои от протестиращите настояха за тотално изселване на бежанците, а други за по-строг контрол в лагера. За закриване на центровете в България настояват от ВМРО-БНД, съобщи Хасково.нет.

 „Исканията на трите политически организации, които подкрепят този протест, е закриване на тези центрове и изселване на техите обитатели, които, както е известно, не са някакви клети бежанци, а са нелегални мигранти. Ние настояваме тези хора да бъдат върнати в Турция, откъдето са дошли”, заяви Ангел Джамбазки пред входа на лагера в Харманли. Според него тези хора нямат нито намерение, нито възможност да се впишат в българското общество. Според организацията чужденците са заплаха за сигурността на българите. Джамбазки беше категоричен, че по закон изселването им е възможно, но е въпрос на воля.

Други от протестиращите пък настояха за по-строг контрол в лагера в Харманли, за да се ограничи движението на мигрантите в града и гражданите да живеят по-спокойно. „Изготвили сме декларация, която ще внесем в Общински съвет”, заяви председателят на местното ВМРО-БНД Николай Георгиев. Той беше категоричен, че всеки мигрант трябва да спазва реда и законите на страната, на чиято територия пребивава. От Патриотичния фронт настояват лагерът да се преобразува от отворен в затворен тип. Да се въведе контролиран вечерен час и така да се ограничи свободното влизане и излизане на мигранти от лагера. Също така да се засили охраната там и да се укрепи оградата. 

От Варна премиерът Бойко Борисов коментира, че исканията на протестиращите са основателни и обеща, че лагерът в Харманли ще бъде преобразуван в затворен тип.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 18:42  04.09.16
  Аз съм за незабавното изселване на всички мигранти от България,които са влезли НЕ ЗАКОННО у нас.Щом като не спазват и законите ни да ги разпределят по националности и да ги карат със самолет кой от където е дошъл,ще ни излезе по евтино от колкото да ги хрантутим тука и да им търпим своеволията.А тия които сега влизат не легално още при залавянето им да се разпределят по националности,и като се съберат за един самолет ...айде обратно,само така ще се откажат да минават през наша територия.
 • гриююю
  Отговор
  2 19:03  04.09.16
  Да си ходят обратно при бай Тошо щяха на границата та ги направят на съпун
 • ооо
  Отговор
  3 20:28  04.09.16
  ББ винаги е с народа и затова го докара до това положение ,както и всички преди него....един дол дренки...

Напиши коментар:


Публикувай