Last news in Fakti

5 Септември, 2016 19:12 3 153 27

Ген. Румен Радев: Загубихме като нарочихме Русия за враг

  • ген. румен радев-
  • русия-
  • политика

България трябва да следва по-независима външна политика

Ген. Румен Радев: Загубихме като нарочихме Русия за враг - 1

Загубихме като нарочихме Русия за враг. България трябва да следва по-независима външна политика. Тази теза на кандидата на БСП за президент Румен Радев, изказана в събота в ефира на радио „Дарик”, цитира руското издание EurAsia Daily.

България не трябва да си търси врагове. Времето не е такова да си създаваме врагове. България трябва да търси партньори, особено що се отнася до икономика, до пазар. Да не забравяме, че Русия е един огромен пазар, посочва ген. Румен Радев пред радио „Дарик”.

Според него сегашният държавен глава е загубил много от отказа да приеме поканата за парада на Червения площад за 70-та годишнина от победата във Втората световна война.  Руското издание посочва, че ген. Румен Радев е бил шеф на българските ВВС, но е напуснал заради разногласия с военния министър.

Ген. Румен Радев е привърженик на по-балансирана външна политика от сегашната и след Брюксел би посетил и Вашингтон, и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Сирийците ще са наши партньори като гледам на къде вървят нещата. Лутаме се в простраството като изгубени души и се надяваме на милостинята на някой от боговете на света, да ни помилва с перце. Но кой би уважавал страна която няма самоуважение а единствената и цел е самоунищожението,което е в ход
  • 2 Е ЙЙЙЙЙЙ

    0 0 Отговор
    БАй Тошо, май ти с простотията си ликвидира БЪлгария, ти май искаше да ставаме 16 република на изпусталялия СССР, и сега виждаш ли пак да сме с измършавяла РУсия откъде Руснаците мясово бягат в омразния им запад!Уважение то по българо - комунистически ще рече да сме навеки с Русия!Ама Рашките в омразния запад са бая нещо, само в САЩ са над 4 милиона!Я северна Корея как ги следва неотклонно процъфтяват направо, пък "бедния" Юг изнемогва!Айде марш в Русия!Аман!БАЙ ТОШО простака дето ни натресе кремиковци и куп подобни губещи предприятия!През 80 те дори не бачкаха повечето от тях и трябваше да вземаме кредити от запад , за да ги поддържаме!

    Коментиран от #5

  • 3 2344

    0 0 Отговор
    Така е Г-н Радев,
    така е в страната на безродниците и предателите.
    Само гледат как за един ден да станат милионери и да кажеш че Русия е враг е един от начините предполагам.
  • 4 Ганчо

    0 0 Отговор
    Сети се някой най-после че руския пазар е по-ценен от Американските лъжи.
  • 5 Бай Тошо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е ЙЙЙЙЙЙ":

    Верно е че не всичко е било ефектовно,но сега народа страда извън София селата и малкит градове са банкрут престъпноста сега е сила . почти всеки плаща данък спокойствие от бизнесмени и прочие. Споменаваш менте предприятия ,благодарение на тия "неработещи" предприятия и и ТКЗС-та икономиката що годе се крепеше ,а и Бай ви Тошо беше договорил с руснаците петрол на безценица,така и беше. Границите ни по разградени ли бяга от сега ? войската ги пазеше а сега ще чакаме на някой да ни свърши работата,ще си патиме много, видяло се е.По негово време ако те нападне някой у вас, какво се случва с "госта"
    (никой не знае) Това че сега свободно може да пътуваме и да сме чираци на света се харесва на всекиго ,ама забравяме че и свободно се влиза в Бг което в тия времена на арабска война е твърде опасно,както се казва всеки е прав за себеси. МИР ДА ИМА САМО

    Коментиран от #9

  • 6 Роман Ценов

    0 1 Отговор
    Абе кой ,ще гласува за тоя ку.и син.Е.АСИ МУНЬОТО.
  • 7 Пол

    0 0 Отговор
    Прав Сте, генерале - Россия не ни е враг, нито пък САЩ! Но и там има по някой друг олигарх, който ни и иска да ни прецака, според интересите си.... Което не прави цялата държава враг... Противно на редица манипулации, които скарват държави и народи, ааз бих конкретизирал кой ни е враг и кой приятел, според постъпките, а не по държави и народи. Например във войната срещу джихадистите, които искат да налагат тирания и то примитивна, то и Россия и САЩ и Иран и Хизбулла, Австралия, Германия, вече и турски части воюват с джихадистите и редица други ни се явяват ПРИЯТЕЛИ. Ако е обаче до други неща, тук имаме пак и приятели и врагове. Според поведението се делят приятели и врагове, а не според народи и държави. Изклчение е, когато като Третият Райх се впрегнат цели държави във войни. Тогава щеш не щеш се браниш. Учудващото е не, твърдението Ви, което е правилно, а защо Генералният щаб на БА, допусна разни номенклатурни примитиви, като депутати министри и дори Президенти да ни скарват с руснаците? Не можехте ли да излезете при тях и да им сритате шикалките и да кажете - ей, вашите простотии ни костват труд, живот, пари, икономика, емиграция и водят до пропастта...! Май нема такива военни вече? А преди имаше...далеч преди префуканата ви концлагеристка доктрина НРБ. Имаше военни, готови да застрелят и министър ако поради простотия или алчност предаде интересите на България и бижи фолка. Сега май няма вече? Най-глупавото нещо е да скараш бижи фолка с държави било Россия, САЩ или други? Това ни превръща в концлагер ала НРБ и само губим. Но пък на НРБ имаше и плюсове - сритване на битовата престъпност и охрана на граници. Малко бяха плюсовете но същественни.
  • 8 другарки и другари

    1 0 Отговор
    Другарю Радев, кога сана калайджия , кога ти почерна задника?

    Сегашния президент е спечелил президентските избори и има правото да казва каквото си иска !

    А що се отнася до Русия ,когато ни бяха единствен партньор/ПО НЕВОЛЯ/ работехме за 50$.
    А спечели и ти пък тогава се изказвай малко по подготвен!!!
  • 9 образован

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Тошо":

    ЧИРАЦИ са само тия дето нямат 8 ми клас и чакат да дойде пенсията на баба им!
    Я виж какво става програмисти,инженери да не гоморим за лекарите- започват с 5 хиляди евро в Германия ,без да имат един работен ден стаж!
  • 10 onq s konq

    0 1 Отговор
    Циркове в БГ дал господ поне-Скараха се БСП и АБВ за тоя "червен човек " на Русия кой го издига,пък накрая и двете партии доволни от избора.А фактически той е издигнат от "инициативен комитет".И КОЙ в края на краищата се финансира кампанията му и толкова държи да е точно Радев и със каква могъща власт го наложи и на двете партии?Една шефка на партия го каза точно и ясно-ОРЪЖЕЙНИЯТ БИЗНЕС В БГ!!!А иначе "отплатата" на генерала за въпросния бизнес ако бъде избран може да бъде наистина с внушителни размери-както намаляване на данъците им,така и при разпределение на обществени поръчки чрез решителен лобизъм.
  • 11 чичо пичо

    1 0 Отговор
    генерале. Явно си чел историята на родината си така както дявола чете евангелието. Русия винаги ни е била враг, само че под диктата който е упражнявала с окупацията ни от нея, с аргумента на силата е налагала да учим други неща за нея и за нас. всичко беше подменено, и историята беше преиначена и скрита, преиначена за да вярва простолюдието ,че Русия ни е едва ли не майка и баща. А то не е така. Ние с ме майката на Русия, Славянската азбука и Волжска България. А как сме ги драли 1916 г. при Тутракан и Добрич г-н генерале а? Какво търсеха твоите братушки тук срещу нас а? А окупацията ни от тях на 9 септември 1944 г. а? Насилствена смяна на всичко у нас и налагане на техен модел на всичко, та ни унищожиха тия блядове а? Нямаме ни технологии ни култура, всичко беше Руско , традициите ни забраниха и вярата в бог, да не ходим на църква , да не честваме велик ден, рождество Христово нищо. Сталин взривяваше църкви другарю генерал. Голяма грешка ще е ако народа не се осъзнае и избере пак комуняга за президент- катастрофа ще е направо. Еее колко катастрофи ни докараха БКП ( БСП) бе, стига толкоава за 70 г. от 1944 г. насам бе хора.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    ето го човека,новя първанов но с подобрения,външо прилича на цветанов ,а е тъп като борисов.та дано го изберат,да се видим в президент.ша води независима и балансирана политика ще ходи на паради в москва му жалко че бсп то нямат мангизи за да му купят достатъчно гласове:)))!преди имаше само един по-голям идиот от този ,но вице пак беше генерал и пак голям фен на ссср то .идва достоен замесник на семерджиев и то не като вице.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 вин дизел

    0 1 Отговор
    Много правилно мъжкар някои хора си мислят че комунизма е още жив но забравят че комунизма отдавна умря.А да припомня само че Русия беше единствената държава която слудвайки целите на своята вънщшна политика освободи България защото ако не го беше направила това нашата страна вече нямаше да я има и щяхме да сме един османски вилает тука.
  • 16 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Личи си че не ти е промит мозъка от Боковите "партньори" ЕВАЛА
    Жалко само за по голямата част от населението ни, че хич не е в час, и на кой свят живеят не им е ясно де,затова са лесни за манипулиране от по умните от тях "ПАРТНЬОРИ"
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Поредния некадърен простак и хрантутник от БКП . Ще го унищожат тоя народец и това е ............
  • 19 Зелен Кхмер

    0 0 Отговор
    Ако всички от "тоя народец" са умници като тебе, да, наложително е, поне да не се мъчите....
  • 20 атанаска васкова

    1 0 Отговор
    Този "виолетов генерал" започна с нравоучителните послания преди дори да е официален кандидат за поста, да си правиме сметка какво мрънкане ще бъде ако случайно го избере стадото?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кака Ралица

    1 0 Отговор
    Е НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ за слуга на СССР, така да знаеш кандидатино!!!
  • 23 Ламберти

    0 0 Отговор
    Сегашния президент не беше избран на избори, а беше назначен с потупване по главата.
  • 24 До чичо пичо от мачо пикчо

    0 0 Отговор
    Драги ми Калудко, не трудно да се разгада че в главата ти само бръмбар там витае. Ти сам знаеш че си мъничък човечец. Сам историята ти не знаеш а дори и да е щеш и да се постараеш пак не е я разбереш. В историята Калуде мястото на такивиз като теб е да са близо до полата на жената. Ти туй и без мен го знаеш че за никъв Х не ставаш. Историята се твори и прави от големите мъже и авторитетни държави а от тахтаби. Та калуде думата дума отваря, нека тъй и аз нещичко да ти обадя. Пет века Запада гледа как рода на Кубрат и на Хана Аспаруха с излаз на три мотета се топи и чезне без всякаква Европескса подкрепа. Тяхното поведение го аз разбирам, не сме нито готи нито кобурготи а просто славяни тост "скоти". Нямаше го и дойчо Бисмарк нито Австро нито ингилиза нито месюто от Парижа. С тях години дълги Русията преговори води за да дойде и братята си освободи. Запада склони но след като се убеди че България ВАСАЛНАНА И НА СУЛТАНА ВЯРНА пак ще бъди. Не тъ знам ти Калидко кой си що си ама няма да си наш славянин, бабките ти с чужд калем са галиба асладисвани щом на чорчик историята все преправяш. То днес тук на мода е и сред пачаврите на власт. Ама нейсе, и туйбще преживеем и пак един ден с гордост българска ще заживеем. Що касае се за Добруджа и Тутракана то а пак заради такива КАТ теб Калуде. Не се картите нареждат и граници се по свой хатър уреждат. Русия има договори с Европейците а ние решаваме че големи сме станали и сами ще се оправяме. Нищичко не казваш че турчина с западно оръжие не снабден и когато Русия до Босвора, до бяло море и до Адриатика стигна Запада с кораби до Царигтрад пристигна, "To Bulgaria with love!". Няма суверенитед, не държава а васална. Както се казва от калта Русия на извади хора белким на направи. Ама хора ли сме?
  • 25 Чудомир

    0 0 Отговор
    "МАГАРЕ" - кой каквото ще да казва, ала умна съм глава, май ушите са ми дълги но беда не е това". Язък ти хубоста Марийке. Рашков БСП -то имат нушда от ново лице - фаца. Написаха ти фрази от тук от там и ти им повярва. Ще изгориш за да им светиш и ще се окепазиш. Днес все още я няма партията която народа жадува.
  • 26 мъжкар

    0 0 Отговор
    Браво но мнение с номер 24 много добре го постави на мястото му тоя неграмотен човечец тръгнал да се чеше със задника си у запада.
  • 27 Българин

    0 0 Отговор
    Ще гласувам за него, дано не се изметне после!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове