1 166 0

Маргарита Попова: Трябва да сме обединени

Стефанаки Йоанис

Най-важно за нас като нация и народ е да се държим здраво за ръце и неуморно да се противопоставяме на всеки опит за разделение. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в с. Садина, където откри седмия Капански събор "Здрав корен - жив дух".

"На този хубав ден, Деня на Съединението на България, сме убедени, че България ще я има, докато пази традициите и корените си. Капанският събор в с. Садина е доказателство за силата на единението на поколенията", заяви още вицепрезидентът.

Маргарита Попова изказа благодарност на домакините и изрази увереност, че българските обичаи и фолклор ще възпитават патриотизъм у бъдещите поколения.

Съборът се провежда на всеки две години, а вицепрезидентът за втори път поема неговия патронаж. Той събира жителите на над 16 населени места от Североизточна България.

В с. Садина Маргарита Попова се преклони и запали свещ на мемориала на загиналите за Освобождението и утвърждаването на българската нация герои през XIX и XX век.

България


Още по темата

 • Как отбелязахме Съединението - Снимки

  Как отбелязахме Съединението - Снимки

  Столичната община организира тържествено събитие за отбелязване на 131-вата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България пред ...
  6.09.2016
  1 596
  0

Напиши коментар:


Публикувай