3 710 1

Изнасилвачът Боньо Фаса към Мария: Сега си моя, ти ще си моята жена

Излъгах го, че съм девствена, разревах се, мислех, че ще се смили над мен, разказа момичето

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

Преди малко повече от месец 18-годишната Мария бе изнасилена от 62-годишния рецидивист Богдан Динев, известен като Боньо Фаса. За първи път, дни след като е освободена от ареста, момичето направи болезнено откровена изповед за Нова телевизия с детайли от фаталната вечер и с брутални подробности за сексуалния акт и за ножа в ръцете й.

Мария споделя факти от самото убийство, които не е разказала все още на самите разследващи и психолозите.

По думите й тя се запознава с Боньо Фаса в кафенето, което работи през лятото и в понеделник вечер двамата се срещат. Срещата е в дома му в Стара Загора. Историята обаче има неочакван край. На следващия ден Мария е арестувана за убийството на насилника си.

По думите на Мария тя не е имала друга възможност. Той й разказал трогателна история за проблемите с жена си и дъщеря си, като помолил Мария да му помогне да се сдобри с дъщеря си.

"Моят баща работи в Гърция, рядко го виждам и се трогнах", признава момичето. Затова се съгласила да отиде в дома на Боньо Фаса и дори мислела, че може да стане приятелка с дъщеря му.

"Не съм мислела, че може да ме нападне. Говорехме на вратата, аз имах нужда да отида до тоалетната, затова влязох. Тогава той заключи вратата и аз се притесних. Шибна ми шамар през лицето. "Сега си моя, ти ще си моята жена! Сега ще ти направя деца!", крещеше той.", спомня си момичето.

"Излъгах го, че съм девствена, разревах се, мислех, че ще се смили над мен. Каза, че за всичко си има първи път. Започна да ме дърпа, не можех да се боря, тъй като той беше много силен. Сърцето ми щеше да изскочи", разказва още Мария.

"Започнах да мисля как да се обадя на приятеля си, но телефонът ми не беше платен и нямах възможност. Тогава си казах: "Оправяш се сама! Или няма смисъл!", казва през сълзи момичето.

По думите й тя не е имала избор да не го убие. Това предстои да се докаже. Част от историята, която тя разказва обаче се размина с първоначалната версия. Разследващите твърдят, че Боньо Фаса е многократно намушкан с нож. Мария обаче разказа, че е успяла леко да го пореже в областта на корема и крака, но е засегнала артерия.

След инцидента момичето е подведено под отговорност за убийство при самоотбрана. Първоначалната подкрепа към нея от страна на обществото обаче намалява постепенно. Тази година тя трябва да е в 12 клас, но класната й я е помолила да премине на самостоятелна форма на обучение и да не се връща в училище.

Част от приятелите й вече не говорят с нея. Мария обаче е категорична, че ще стъпи на краката си, няма да влезе в затвора и ще продължи да учи.

Припомняме, че след случилото се стана ясно, че Боньо Фаса е изнасилвал и други жени.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 02:42  18.10.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай