895 1

Таксиметрови шофьори протестираха в Ловеч

Таксиметрови шофьори протестираха в Ловеч
Снимки: БТА

Таксиметрови шофьори в Ловеч излязоха на протест заради намерението на общината да въведе от догодина данък от 720 лева за таксиметров автомобил. Шествието от около сто таксита премина по централните улици на Ловеч, но не се стигна до блокиране на движението, предаде БНР.

Това, според шофьорите, ще е един от най-високите данъци за таксиметров превоз в страната. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обясни част от мотивите от Общината да искат данък от 720 лв. за таксиметров автомобил от следващата година:

Има стоянка, на която таксиметровите шофьори, за разлика от тези в много други градове, не заплащат нищо. На платените паркинги, ако гражданинът спре, ще трябва да си плати. Този данък излиза, че е 2 лв. на ден, 2 лв. на ден е паркомястото. Мисля си, че това никак не е голяма сума.

Таксиметрови шофьори посочиха, че данъкът ще е непосилен за тях и настояват той да е 300 лв., колкото е минималният праг:

Как го определиха 720 лв. – не знам. Много са тези пари. Това е ненормално. Три-четири пъти по-големи градове са с наполовина. Плевен е пет пъти по-голям град – 450 лв. Така данъкът е колкото в София.

Таксиметрови шофьори протестираха в Ловеч

Ловеч / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 17:33  07.09.16
    Леле колко са тъпи, два лева на ден по 365 е точно толкова. И е напълно нормално при все, че заемат парко място струващо 2лв. Не стига, че са под всякаква критика като коли, облекло, телесни аромати и обслужване, ами искат и да не плащат за паркоместата. Да отидат и да протестират за ямите по пътя, заради които дават със сигурност повече за ремонти или по-скоро трябва да дават, а возят клиентите си в тропащи кошари. За това не протестират. Аз лично съм си бутал Ловешко такси да запали, после му платих да ме закара, е нормално ли е?

Напиши коментар:


Публикувай