879 2

Окончателно: Трайков е кандидат за президент на Реформаторите

Изпълнителният съвет на Реформаторския блок утвърди кандидатурата на Трайчо Трайков за кандидат за президент. Генерал Съби Събев ще е кандидатът за вицепрезидент.

„Искам да благодаря на всички, които участваха в процедурата по избирането на кандидат-президентската двойка в РБ, на представителите на всички партии в Блока, на гражданския съвет и на по-широкото гражданско общество и общности, които изразиха подкрепа за моята кандидатура”, заяви Трайков.

За номинацията на Трайков са събрани над три четвърти от гласовете на членовете на Изпълнителния съвет на РБ.

На въпрос единни ли са Реформаторите след избирането на тази кандидат-президентска двойка, лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че те и до днес са поддържали кандидатурата на Гроздан Караджов, но при гласуването кандидатът на ДСБ Трайчо Трайков е събрал необходимите му гласове за кандидат президент на Реформаторския блок.

„Оттук нататък СДС се съобразява с решението на Изпълнителния съвет и ние ще работим като партия и структури за тази кандидат-президентска двойка”, заяви Божидар Лукарски.

На балотажа смятам да гласувам за себе си. Имам уверението на всички партии, че без резерви ще работят за моята кандидатура, заяви на пресконференция след заседанието на Изпълнителния съвет на РБ Трайчо Трайков.

Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват патриоти, евроатлантици и са дясномислещи да имат своя кандидат за президент, каза Трайков. Важното е, че ще има достатъчно време за избирателите да чуят нашите тези, да ги преценят и да съставят мнението си, добави той.

За мен е важно на хората да се даде възможност да гласуват за тези, които не само казват какво ще направят, а вече са показали какво могат да направят, каза още Трайков.

Благодаря на партиите от Реформаторския блок и гражданите, че проявиха мъдрост и в достатъчно добро време успяхме да издигнем кандидатурата. Убеден съм, че ще направим добра кампания и Трайков и Събев ще постигнат добър резултат, каза Иван Иванов, заместник-председател на Народното събрание.

Над 3/4 от гласовете на Изпълнителния съвет бяха за Трайков, каза Радан Кънев, председател на ДСБ.
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АЗ САМ
  Отговор
  1 15:51  08.09.16
  Evrodeputata A.Kova4ev e kand. na GERB - niama 6ans!
 • тодоров
  Отговор
  2 17:52  08.09.16
  Честита ЗАГУБА на Реформоторите !

Напиши коментар:


Публикувай